Guvernul italian, ajutor pentru familiile afectate de coronavirus! Bonuri pentru cumpărături în valoare de 300 de euro

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 13:23
Guvernul italian, ajutor pentru familiile afectate de coronavirus! Bonuri pentru cumpărături în valoare de 300 de euro GALERIE FOTO
Italienii vor fi ajutați de Guvern. Sursa foto - hepta.ro

Guvernul italian a anunțat acordarea unui ajutor pentru familiile afectate de coronavirus! Vorbim de bonuri pentru achiziționarea de alimente. Valoarea acestora nu este una de neglijat, dar conform italienilor, nici nu asigură un trai liniștit pentru o perioadă îndelungată.

Guvernul italian, ajutor pentru familiile afectate de coronavirus!

Mai exact, Executivul de la Roma a decis acordarea de bonuri în valoare de 300 de euro. Măsura a fost confirmată chiar de premierul Giuseppe Conte.

Acesta a transmis că inițiativa cine în cea mai grea perioadă din istoria recentă. Măsura se va aplica cu prioritate pentru cei care nu primesc alte forme de sprijin financiar din partea statului.

Bonuri pentru cumpărături în valoare de 300 de euro

De remarcat că fiecare municipalitate este trecută în document și autorizată să emită vouchere care pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare la magazinele conținute în lista publicată de fiecare municipalitate, pe site-ul său instituțional.

Beneficiarii, explică documentul, vor fi identificați de primari, dintre familiile cele mai expuse riscurilor derivate din situația de urgență epidemiologică.

Bonurile nu pot fi folosite pentru altceva. Între timp, Protecţia Civilă din Italia a anunţat că au fost înregistrate 3.651 de cazuri (vineri erau 4.401), 889 de morţi, faţă de vineri – 969.

Persoane vindecate – 1.434 (589 în ziua precedentă), potrivit La Repubblica.

Numărul deceselor a depăşit în total 10.000 până în prezent. Regiunea Lombardia din Italia, care a fost focarul infectării cu coronavirus, a înregistrat 542 de noi decese sâmbătă, numărul total aici ajungând la 5.944.

Guvernul ia în considerare să extindă carantina până la mijlocul lunii aprilie. Numărul cazurilor în regiune a crescut cu aproximativ 2.117 la 39.415.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×