Guvernul dorește ca firmele din București să înceapă programul la ore diferite, pentru a se evita aglomerațiile de la metrou

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 21:44
Guvernul dorește ca firmele din București să înceapă programul la ore diferite, pentru a se evita aglomerațiile de la metrou
Guvernul dorește ca firmele din București să înceapă programul la ore diferite, pentru a se evita aglomerațiile de la metrou. Sursa foto: Hepta

Ludovic Orban, premierul interimar, a declarat, marți seară, că dorește ca firmele din București să înceapă programul de lucru la ore diferite, pentru a se evita aglomerațiile de la metrou, pe fondul apariției tot mai multe cazuri de coronavirus în Capitală.

Firmele din București să înceapă programul de lucru la ore diferite

Orban a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, că ar vrea ca societățile private să se gândească la programe de lucru diferite, pentru a preveni aglomerația la metrou, în condițiile în care românii au fost sfătuiți să evite adunările mari de oameni.

Astfel, potrivit premierului interimar, bucureștenii ar putea fi chemați la muncă la ore diferite, plecarea făcându-se astfel treptat, pentru a fi evitată aglomerația de la metroul din Capitală.

„Unele să înceapă la 7 dimineața, altele la 8, altele la 9, altele la 10, iar terminarea programului să fie la fel, la ore diferite, pentru ca pericolul de contaminare să fie mai mic”, a explicat Ludovic Orban, în cadrul ședinței Executivului de marți seara.

Ideea a fost împărtășită și de ministrul de Interne, Marcel Vela.

600.000 de oameni circulă, zilnic, cu metroul

”Pentru a reduce aglomeraţiile în staţiile de metro analizăm în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă propunerea de a începe programul la ore diferite”, a adăugat ministrul de Interne, Marcel Vela.

În acest moment, în Bucureşti, circulă în fiecare zi cu metroul aproximativ 600.000 de persoane, marea majoritate în timpul orelor de vârf, acesta fiind și motivul pentru care Orban s-a gândit la începerea programului la ore diferite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×