Guvernul a deschis conturile de economii pentru copii

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 11:11
Guvernul a deschis conturile de economii pentru copii
Guvernul a descis conturile economie la Trezorerie pentru economii

De la 1 ianuaire, Guvernul a decshis conturile de economii pentru copii la Trezorerie. Părinții sau tutorii legali pot depune bani în acestea, alături de suma de început oferită de stat, anual. Suma din cont va putea fi extrasă doar de copil, după împlinirea vârstei majoratului. În cazurile speciale, unde minorul este bolnav sau are nevoie de diverse tratamente pentru însănătoșirea sa, părinții sau tutorii legali pot apela la economiile de la Trezorerie.

„Titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: a) este cetățean român; b) nu a împlinit vârsta de 18 ani„ , conform celor scrise în proiectul în cauză.

Guvernul a deschis conturile la Trezorerie pentru economiile copiilor

După cum s-a anunțat încă de anul trecut, copii au de acum, 2019, conturi de economii. Părinții sau tutorii legali depun bani în cont pentru minorul care îi va putea extrage de la 18 ani încolo pentru studii. De asemenea, au fost prevăzute situațiile limită, așa că s-a specificat faptul că se pot folosi de sumele din conturi dacă minorul are probleme de sănătate.

Conturile pentru economiile copiilor au fost deschise!
Conturile pentru economiile copiilor au fost deschise!

„La împlinirea vârstei de 18 ani și în situațiile excepționale prevăzute la alin.(6) (cele de mai sus – n.red.), titularul contului sau reprezentantul legal al acestuia, după caz, poate efectua retragerea totală a sumelor din cont„, arată proiectul de lege.

Viorica Dăncilă, despre conturile de economii pentru copii

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut declarații cu privire la conturile deschise la Trezorerie pentru copii. „Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii – Contul de economii Junior Centenar – care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Toţi copiii din România vor fi incluşi, până la vârsta de 18 ani, într-un mecanism activ de economisire.

Copiii au de acum conturi de economii!
Copiii au de acum conturi de economii!

Concret, statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani, un cont special de economisire. În acest cont, părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală. Astfel, începând cu 2019, pentru o sumă minimă de 1.200 de lei depusă anual de părinte sau, în cazul copiilor din sistemul de protecţie socială, de stat, în contul special de economisire, statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual”, a declarat Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×