Griș cu lapte de cocos și vanilie, desertul ideal în perioada postului. E foarte ușor de făcut

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
17/03/2020, 15:33
Griș cu lapte de cocos și vanilie, desertul ideal în perioada postului. E foarte ușor de făcut
Griș cu lapte de cocos și vanilie, desertul ideal în perioada postului. E foarte ușor de făcut. Sursa foto: Pinterest.com

Dacă ești în panică de idei, dar simți nevoia unui desert dulce și rafinat grișul cu lapte de cocos și vanilie este fără doar și poate una dintre rețetele cele mai pregătite în perioada postului, fie că este cel de Paște, fie un alt post de peste an. Citește în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și cum se prepară.

Rețetă dulce și savuroasă în perioada postului. Griș cu lapte de cocos și vanilie

Grișul cu lapte este un desert iubit foarte mult de copii și nu numai. Acest preparat nu este doar gustos, este și foarte ușor de pregătit. Și unde mai pui că nici nu trebuie să stai foarte mult în bucătărie, grișul este gata în maxim 20 de minute și se poate servi imediat.

Astăzi vă recomandăm griș cu lapte cu cocos aromat cu esență de vanilie și decorat cu fructe, în funcție de preferințele fiecăruia. La acest desert merg foarte bine zmeura, afinele sau căpșunile, dar în lipsa acestora puteți orna desertul cu ce fructe că plac sau aveți în bucătărie.

Ingrediente necesare griș cu lapte de cocos și vanilie: 

  • o cutie de lapte de cocos
  • o cutie cremă de cocos
  • 120 de grame de griș
  • 2-3 linguri de zahăr brun sau miere
  • o sticluță esență de vanilie
  • cacao sau pudră de roșcove
  • un praf de sare
  • fructe pentru decor.

Cum se prepară grișul cu lapte de cocos și vanilie

  1. Laptele de cocos se amestecă cu crema de cocos și se lasă deoparte
  2. Grișul se bate cu puțină apă cu ajutorul unui tel într-un vas destul de încăpător
  3. Amestecul de griș și apă se adaugă peste crema de cocos obținută la punctul 1
  4. Compoziția se toarnă într-o cratiță și se pune la foc mic pe aragaz
  5. Se amestecă mereu până când se leagă compoziția și se adaugă zahărul, esența de vanilie și un praf de sare
  6. Crema se împarte în două vase separate, iar într-unul dintre ele se adaugă cacao sau pudră de roșcove
  7. Crema obținută se toarnă în cupe, în straturi intercalate pentru a avea două gusturi diferite ale aceluiași preparat
  8. La final desertul se ornează cu fructe proaspete sau cu toping de fructe
  9. Pentru a avea un gust mai accentuat se mai pot adăuga în compoziție stafide sau fructe confiate
  10. Poftă dulce tuturor!

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×