Rețetă de weekend: mazăre cu ciuperci. Mâncarea perfectă pentru o zi de sâmbătă

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
14/03/2020, 14:59
Rețetă de weekend: mazăre cu ciuperci. Mâncarea perfectă pentru o zi de sâmbătă
Rețetă de weekend: mazăre cu ciuperci. Sursa foto: epochtimes-romania.com

STIRIRIMONDENE.FANATIK vă prezintă o reţetă delicioasă de mazăre cu ciperci. Reţeta, pe lângă faptul că este foarte gustoasă, este indicată vegetarienilor dar şi persoanelor care ţin postul Paştelui. Reţeta este una uşor de preparat, iar dacă la masă veţi avea musafiri, aceştia cu siguranţă vă va solicita reţeta.

Rețetă de weekend: mazăre cu ciuperci

Mâncarea de mazăre cu ciuperci este una delicioasă şi frumoasă în acelaşi timp. Aceasta oferă o întreagă paletă de culori începând cu verdele vibrant al boabelor de mazăre, continuând cu auriul ciupercilor, şi terminând cu culoarea roşie oferită de ardeiul gras şi de tomate.

Ingrediente:

Ingrediente:

2 linguri ulei sau o lingură de unt,

o bucată de praz sau o ceapă,

1 ardei roşu tăiat în cubuleţe,

1/2 kg de boabe de mazăre proaspătă sau congelată,

o grămăjoară de gălbiori tăiaţi în felii,

8-10 roşii cherry sau un pahar de bulion,

sare şi piper negru proaspăt măcinat după gust,

câteva fire de verdeaţă (pătrunjel verde, mărar sau cimbru)

Cum se prepară delicoasa mâncare de post

Întâi se începe cu pregătirea legumelor. În cazul în care folosiţi praz, acesta se va spăla bine sub jet de apă după ce va fi tăiat rondele şi pus într-o sită. Prazul va trebui să fie lăsat la scurs.

Cei ce folosesc ceapă, o vor curăţa şi o vor tăia mărunt. Apoi, se ia o cratiţă şi se pune la încins uleiul. Focul trebuie să fie la mediu, nici prea tare, nici prea încet. După ce s-a încins uleiul ceapa sau prazul se pun la călit. Acestea trebuiesc călite cîteva minute, până când devin sticolase.

După ce ceapa s-a încins se adaugă gălbiorii tăiaţi. Se amestecă până când ciupercile lasă ceva apă, iar aroma lor este eliberată. Apoi, se adaugă mazărea şi o jumătate de apă caldă. Apa trebuie să acopere totul.

Mâncarea se sărează şi se piperează, totul după gustul bucătarului. Tigaia se va acoperi şi se va lăsa ca totul să fiarbă câteva minute, după care se vor adăuga roşiile tăiate cubuleţe sau bulionul.

După ce boabele de mazăre s-au fiert se trage mâncarea după foc şi se adaugă deasupra verdeaţa tocată mărunt. Se poate servi imediat sau după câteva minute când mâncarea s-a mai răcit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×