Autoritățile reacționează după apariţia imaginilor dezgustătoare de la Spitalul de Copii, unde s-a servit mâncare cu viermi. „Indică o posibilă încălcare a normelor alimentare”

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
02/03/2020, 13:41
Autoritățile reacționează după apariţia imaginilor dezgustătoare de la Spitalul de Copii, unde s-a servit mâncare cu viermi. „Indică o posibilă încălcare a normelor alimentare”
Autoritățile reacționează după apariţia imaginilor dezgustătoare de la Spitalul de Copii, unde s-a servit mâncare cu viermi. "Indică o posibilă încălcare a normelor alimentare". Sursa foto: captură video

După ce pe internet a apărut un videoclip în care se văd viermi lângă un pateu dat la cină unei mame internate cu copilul ei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, autoritățile anunță declanșarea unei anchete în acest caz.

Pateu cu viermi, servit la cină la Spitalul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a transmis, printr-un comunicat de presă, legat de imaginile ce surprind mâncare cu viermi, că este vorba despre o posibilă încălcare a normelor alimentare, iar preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a trimis Corpul de Control al instituţiei la sediul unității medicale.

„Ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, surprinse în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, Secţia Clinică de Pediatrie nr. 1, imagini ce indică o posibilă încălcare a normelor alimentare, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a trimis Corpul de Control al instituţiei pentru a verifica aspectele semnalate.

În acest moment, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii se desfăşoară, în acelaşi scop, o anchetă internă. CJ Cluj este în contact cu reprezentanţii DSP Cluj, instituţie ce derulează, la rândul ei, un control în acest caz”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Cluj, informează Mediafax..

Astfel, după ce vor fi strânse toate informațiile, reprezentanţii CJ Cluj spun că vor hotărî în consecință.

Autoritățile anunță anchetă

„Consiliul Judeţean Cluj nu va tolera niciun fel de abatere de la normele de igienă sanitară şi alimentară, la niciunul dintre spitalele pe care le are în subordine, cu atât mai mult cu cât forul administrativ judeţean a alocat tuturor spitalelor sume importante de bani”, mai anunță CJ Cluj.

Reacția autorităților vine după ce, duminică seară, deputatul Emanuel Ungureanu a postat un film despre care spune că a fost realizat la Spitalul de Copii din Cluj şi în care se văd viermi lângă un pateu oferit la cină unei mame internate cu copilul ei.

„O mămică internată de câteva zile la etajul 2 din Clinica de Pediatrie de pe Strada Moţilor din Cluj-Napoca mi-a scris pe Facebook că la cină i s-a servit pateu cu viermi…”, a scris Ungureanu pe Facebook. Deputatul a anunțat luni că va sesiza și el DSP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×