Grecia, la un pas de recesiune din cauza coronavirusului! Anunț ferm al ministrului elen de finanțe

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 18:15
Grecia, la un pas de recesiune din cauza coronavirusului! Anunț ferm al ministrului elen de finanțe GALERIE FOTO
Grecia ar putea traversa o recesiune. Sursa foto - hepta.ro

Grecia, la un pas de recesiune din cauza coronavirusului! Acesta este anunțul pe care l-a făcut ministrul elen de finanțe. Mai exact, economia Greciei se va contracta serios anul acesta.

Grecia, la un pas de recesiune din cauza coronavirusului!

Totul ar urma să se întâmple din cauza măsurilor restrictive impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Cu toate acestea, proiectata recesiune va fi temporară, a avertizat ministrul elen de Finanţe, Christos Staikouras, citat fiind de presa internațională.

Anunț ferm al ministrului elen de finanțe

De altfel, în urmă cu opt zile oficialul previzionase că economia poate face faţă turbulenţelor provocate de epidemie şi „va înregistra o creştere puţin peste 0%”.

„Situaţia economiei Greciei s-a deteriorat şi continuă să se deterioreze. Criza se adânceşte, va deveni din ce în ce mai adâncă, iar economia va intra în recesiune în 2020”, a estimat Christos Staikouras.

Trebuie amintit că Grecia a beneficiat deja de trei pachete de asistenţă financiară. Elenii își revin acum după o recesiune îndelungată. Aceștia aveau prognozat un avans al PIB-ului de 2,8%.

Dar Staikouras a dat asigurări că scăderea activităţii economice va fi temporară, în schimb pagubele economice pe termen scurt vor fi semnificative.

Mai mult de atât, săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis anunţase că Guvernul va injecta zece miliarde de euro pentru a sprijini economia afectată de epidemie.

Banca Centrală a Greciei a înrăutăţit prognoza de creştere a economiei în acest an de la 2,4% la 0%, din cauza efectelor negative ale pandemiei.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×