OMS îi linişteşte pe bărboşi! Nu sunt mai mult expuşi la infecţia cu coronavirus

Sorin Dumitrescu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 17:39
OMS îi linişteşte pe bărboşi! Nu sunt mai mult expuşi la infecţia cu coronavirus
bărbaţii cu barbă nu sunt mai expuşi la coronavirus. OMS a desființat această informație apărută pe rețele de socializare

În ultima vreme pe reţelele de socializare au apărut unele informaţii conform cărora persoanele care au barbă ar fi mai expuse la infecţia cu coronavirus. Evident, cum virusul face ravagii în întreaga lume mulţi dintre cei care purtau barbă şi au accesat informaţia au procedat de urgenţă la tăierea ei.

Bărbaţii cu barbă nu sunt mai mult expuşi contagierii cu coronavirus

Coronavirusul a venit din China unde a izbucnit în decembrie 2019 și puțini își puteau imagina la acea dată incidența și pagubele pe care le-ar provoca în întreaga lume. Spania și Italia sunt țările cele mai afectate din Europa, dar virusul continuă să se răspândească în întreaga lume.

Răspândirea COVID-19 a fost mai rapidă decât se aștepta și, de câteva săptămâni încoace, Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au recomandat utilizarea măștilor doar în cazurile în care apar simptomele bolii și pentru lucrătorii din sănătate care lucrează cu pacienți.

A fost o informaţie din anul 2017 fără legătură cu actualul virus

În acele săptămâni, informațiile au fost răspândite cu privire la problemele de contagiune pe care le-ar putea avea bărbații cu barbă.

Aceste informații au fost generate de o mărturie din partea aceluiași organism CDC, care a sfătuit lucrătorii care au fost în contact cu aparatele respiratorii să-şi  îndepărteze barba.

OMS arată când trebuie să purtăm cu adevărat masca

Cu toate acestea, infografia menționată pentru a justifica această presupunere (că bărbații cu barba aveau mai multe șanse de a fi infectate) a fost din 2017 și a arătat că există anumite tipuri de măști care sunt mai eficiente dacă sunt aplicate pe fețe cu puțin păr.

OMS linişteşte însă situaţia şi spune că nu are nici o legătură expunerea la coronavirus dacă ai sau nu barbă. Şi se explică de unde a provenit informaţia falsă. De fapt, OMS nu recomandă să se poarte o mască dacă nu există simptome.

Coronavirusul nu ţine cont de barbă

Acest grafic din 2017 a fost publicat în cadrul No-Shave November, o inițiativă care a luptat împotriva cancerului de prostată și care constă în a nu se rade în luna noiembrie.

De fapt, însăși organizarea centrelor de control și prevenire (CDC) a negat pe rețelele lor sociale informaţia care circula.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×