Gmail lansează un mod “out of office” inteligent! Mesaj primit de expeditor chiar înainte să trimită mailul

Alex Năstase  
înStiri mondene
07/10/2019, 09:17
Gmail lansează un mod “out of office” inteligent! Mesaj primit de expeditor chiar înainte să trimită mailulGALERIE FOTO
Utilizatorii Gmail ar putea avea parte de o schimbare. Sursa foto - facebook

Utilizatorii de business ai Gmail vor avea parte de o super surpriză din partea companiei. Aceștia spun că lansează un mod “out of office” inteligent care i-ar putea scuti pe cei plecaţi în vacanţă de avalanşa obişnuită de email-uri. Până acum, modul “out of office” era înţeles şi folosit ca un mesaj automat trimis de clientul de mail al celor plecaţi în vacanţă pe durata concediului. Cei de la Google au însă o idee mai bună şi mai practică.

Gmail lansează un mod “out of office” inteligent!

Concret, dacă un utilizator a configurat perioada vacanţei în pagina de setări din Gmail, atunci serviciul de e-mail al celor de la Google îi va anunţa pe cei care urmează să-i trimită acestuia un mesaj, încă înainte ca mesajul respectiv să plece către destinatar. Practic, atunci când un utilizator compune un e-mail şi trece în câmpul “To” adresa de e-mail a unei persoane care se află în vacanţă, Gmail afişează un mic banner în care anunţă că destinatarul nu este la birou.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În acelaşi banner, Gmail va menţiona şi data la care destinatarul se întoarce din vacanţă – conform informaţiilor pe care acesta le-a completat în pagina de setări din Gmail. Faptul că informaţia este primită înainte de trimiterea mesajului, în locul unui responder automat la acesta, poate ajuta utilizatorul să-şi regândească comunicarea şi activităţile care depind de aceasta. Cine dorește se poate folosi de fncția de programare a expedierii.

Gmail lansează un mod “out of office” inteligent! Gmail
Gmail testează pe utilizatorii business modul nou de out of office. Sursa foto – facebook

Mesaj primit de expeditor chiar înainte să trimită mailul

Ceea ce înseamnă că autorul mesajului poate programa mail-ul respectiv să fie trimis atunci când destinatarul revine din concediu, pentru a nu-i întrerupe vacanţa acestuia din urmă. Noua facilitate face parte din versiunea de business de Gmail şi Hangouts, din cadrul G Suite. Este posibil ca la o dată ulterioară aceasta să devină disponibilă tuturor utilizatorilor Gmail. Deocamdată aceștia au la dispoziție varianta simplă.

„Dacă nu îți vei accesa contul Gmail o perioadă, de exemplu, ești în vacanță sau nu ai acces la internet, poți să configurezi un răspuns automat pentru a-i anunța în mod automat pe ceilalți că nu le poți răspunde imediat. Când o persoană îți trimite un mesaj, aceasta va primi un răspuns prin e-mail care conține răspunsul tău automat”, se arată în setările Gmail

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×