Gimnasta Elena Shushunova a murit! Anunțul trist al Federației de Gimnastică!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/08/2018, 15:53
Gimnasta Elena Shushunova a murit! Anunțul trist al Federației de Gimnastică! GALERIE FOTO
Gimnasta Elena Shushunova a murit la 49 de ani

Tragedie în lumea sportului mondial, după ce gimnasta Elena Shushunova a murit, joi dimineață! Campioană olimpică absolută la Jocurile Olimpice de vară de la Seul 1988, Elena Shushunova a murit la numai 49 de ani, iar cauza decesului este momentan necunoscută. Zvonurile spoun că ar fi murit în urma unor complicații apărute din cauza unei pneumonii.

Federaţia Rusă de Gimnastică susține că Elena Shushunova ”a murit brusc”, joi dimineaţă. Elena Shushunova a fost principala adversară a Danielei Silivaş la Jocurile Olimpice din 1988, reuşind să obţină medalia de aur la individual compus după ce a fost notată cu 10.00 la sărituri şi sol. Daniela Silivaş a primit 10.00 la paralele şi sol, dar reprezentanta Uniunii Sovietice a terminat pe primul loc pentru un avans de 0,025 puncte, potrivit Mediafax.

Citește și Foto. Nadia Comăneci e de nerecunoscut. Fosta gimnastă, criticată de stilişti 

Citește și Pavel Hodea a murit! Fotbalul ieșean este în doliu

Gimnasta Elena Shushunova a murit la doar 49 de ani

La ediţia respectivă a Jocurilor Olimpice, Shushunova a mai obţinut medalia de aur în concursul pe echipe, argint la bârnă şi bronz la paralele. De asemenea, regretata gimnastă a câştigat cinci medalii de aur la Campionatele Mondiale.

Stabilita acum 25 de ani in Statele Unite, în statul Georgia, principala concurenta a Elenei Shushunova, românca  Daniela Silivaș – tripla medaliată cu aur la Olimpiada din 1988, de la Seul s-a stabilit peste Ocean. Daniela s-a măritat acum 13 ani cu Scott Harper, de profesie manager sportiv, alături de care are trei copii.

Originară chiar din Deva, cetatea gimnasticii, Silivas, în vârstă de 46 de ani, a revenit recent acasă într-o vacanță pe care si-o dorea de ceva vreme. Evident, Daniela a dat o fuga și pe la sala de gimnastică, acolo unde s-a pozat cu antrenorul Nicolae Forminte și cu alte doua colege de generație.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×