Gil Dobrică a murit în urmă cu 12 ani. Care este cea mai ascultată melodie de pe YouTube a artistului

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
17/04/2019, 15:45
Gil Dobrică a murit în urmă cu 12 ani. Care este cea mai ascultată melodie de pe YouTube a artistului GALERIE FOTO
Gil Dobrică a murit în urmă cu 12 ani

Gil Dobrică, solist vocal de muzică pop-rock, soul, rhythm și blues din România, a murit cu zâmbetul pe buze în urmă cu 12 ani. Maestrul a încetat din viață într-o zi de marți, 17 aprilie, în urma unei lupte cu guta cronică și pneumonia dublă.

Gil Dobrică a murit pe 17 aprilie 2007

Ultimele sale zile în viață și le-a petrecut imobilizat la pat, în casa surorii sale. Marin Pătru, cumnatul lui, a mărturisit pentru evz.ro că, în noaptea în care s-a stins, s-a simțit mai bine și chiar a vorbit cu rudele sale, sfătuind în jur să nu fie triști.

„Ne-a spus să nu fim triști, ne-a rugat să-i pune un CD cu Ray Charles și ne-a transmis ultimele sale dorințe”. De asemenea, ultima sa dorința a fost ca la slujba de pomenire să aibă loc la Catedrala ”Madona Dudu”, iar înmormântare să aibă loc la Cimitirul Ungureni, acolo unde se află cavoul familiei.

Gil Dobrică a murit în urmă cu 12 ani. Care este cea mai ascultată melodie de pe YouTube a artistului
”Hai acasă” este cea mai ascultată melodie de pe YouTube a artistului

Lumea îl cunoștea pe Gil Dobrică drept ”Avaramu”

De Gil Dobrică își amintește toată Craiova cu drag. Primarul de pe atunci al comunei doljene Călărași-Dăbuleni, locul unde și-a început cântărețul cariera, se mândrește încă și acum cu faptul că legenda muzicii a pășit pe acolo. „A avut talent de mic. Nu era petrecere la care să fi lipsit, îl plăceau oamenii de-atunci. Oricum, consacrarea lui ca artist s-a făcut la București”, spus primarul Vergica Sovaila.

A venit la Craiova, a început să cânte la clubul ”I Mai”, ce aparținea fostei Intreprinderi 7 Noiembrie, acolo unde artistul lucra ca strungar. Nicușor Chiriță, un fost coleg de trupă, care a gândit și dun-clubul Gil Dobrică, își amintește că, în anii 73, artistul era nelipsit la toate terasele din oraș. „Cântam împreună la ”Gardul Verde”, la ”1 Mai”, pe vremea când încă era în oraș. În acea vreme a plecat la București și nu s-a mai întors să cânte acasă decât în turnee”, a spus amicul lui.

”Hai acasă”

În anul 1979 i se oferă o apariție cinematografică în filmul ”Nea Mărin miliardar”, regizat de Sergiu Nicolaescu, și debutează discografic cu ”Hai acasă” pe disc EP de 45 de turații. Piesa este o interpretare după John Denver – ”Take me Home, Country Roads”, din 1971.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×