Gigi Becali scapă de sechestrul pus de procurorii DNA pe averea sa, dar acuzațiile rămân

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 18:17
Gigi Becali scapă de sechestrul pus de procurorii DNA pe averea sa, dar acuzațiile rămân
Gigi Becali scapă de sechestru. Sursa foto: gsp.ro

Moș Crăciun a venit mai devreme pentru Gigi Becali! Omul de afaceri a câștigat o bătălie cu procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la spălare de bani! Procurorii au pus sechestru pe averea lui Gigi Becali în urmă cu o lună, dar Tribunalul București a decis să ridice sechestrul.

Sechestru ridicat de pe averea lui Gigi Becali

„O să mă duc să-i dau în judecată. Mi-au pus sechestru pe conturile mele, personale, nu au treabă societățile. Mă distrează acțiunile lor, dar în același timp, mă si întristează. Într-o săptămână, două, o să vedeți că se rezolvă totul”, declara Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Gigi Becali și Vasile Geambazi au formulat separat contestații împotriva măsurilor asiguratorii. În cazul Becali contestația s-a admis ieri, în cazul Geambazi s-a respins pe 28 noiembrie. Așadar, averea lui Vasi se află încă sub sechestru.

Becali și nepotul său au plătit un milion de euro pentru un teren, dar au primit despăgubiri de 60 de milioane de euro

Sechestrul în valoare de 184 de milioane de lei pus pe averea omului de afaceri din Pipera a fost ridicat, dar acuzațiile procurorilor rămân. Gigi Becali și nepotul său, Vasile Geambazi, sunt acuzați că au încasat mai mulți bani pe un teren care nu a putut fi restituit în natură!

Nepotul latifundiarului din Pipera este bănuit că ar fi obținut ilegal de la ANRP 60 de milioane de euro, despăgubiri în contul unui teren revendicat, dar care nu putea fi restituit în natură. El și unchiul său au cumpărat cu un milion de euro drepturile litigioase asupra unui teren de 22 de hectare din Voluntari, pentru care au primit din partea statului român nu mai puțin de 60 de milioane de euro.

Procurorii DNA susțin că despăgubirile ar fi mai mari cu nu mai puțin de 40 de milioane de euro decât ar fi trebuit în mod normal și că ele s-ar baza pe o evaluare abuzivă. Atât Vasile Geambazi, cât și Gigi Becali, se apără și invocă în apărarea lor o decizie judecătorească a instanței supreme.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×