Elena Udrea nu scapă de problemele cu legea. Curtea de Apel București a dispus începerea judecării pe fond în dosarul Hidroelectrica, în care aceasta are calitatea de învinuit, fiind acuzată, printre altele, de trafic de influență și spălare de bani.
Instanța a pus sechestru pe averea Elenei Udrea
Mai concret, magistrații au respins toate cererile formulate de fostul ministru al Turismului în această speță, constatând legalitatea probelor obținute de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Totodată, Udrea s-a ales cu sechestru pe avere, până la concurenţa sumei de 4.700.000 euro, în vederea confiscării speciale. În dosarul respectiv este implicat și jurnalistul Dan Andronic, judecat pentru mărturie mincinoasă.
„În baza art. 345 al. 1 şi 2 C.pr.pen. respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin. În baza art. 346 al. 2 C.pr.pen. constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 604/P/2017 din 18.12.2017 al PÎCCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Andronic Dan Cătălin pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat. În baza art. 249 C.pr.pen. rap. la art. 32 din Legea nr. 656/2002 şi art. 20 din Legea nr. 78/200 dispune instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ale inculpatei Udrea Elena Gabriela, până la concurenţa echivalentului în lei a sumei de 4.700.000 euro, în vederea confiscării speciale„, se arată în decizia instanţei, care nu este,însă, definitivă.
Elena Udrea este acuzată de trafic de influență și spălare de bani
În decembrie 2017, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă. Potrivit procurorilor DNA care au instrumentat acest caz, fostul ministru a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţineri contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.
„Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17