Nepotul lui Traian Băsescu va fi închis la Poarta Albă! Dragoş Băsescu, trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2018, 13:22
Nepotul lui Traian Băsescu va fi închis la Poarta Albă! Dragoş Băsescu, trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu va fi încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă! Lucrătorii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa l-au depistat luni, pe Dragoş Băsescu, în vârstă de 35 de ani, din Constanţa, pe numele căruia fusese emis un mandat de executare a unei pedepse de trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Bărbatul urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu urmează să fie plasat în carantină în cadrul penitenciarului, pentru 21 de zile, după care o comisie din cadrul instituţiei va stabili regimul de executare a pedepsei. Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în octombrie 2015, pentru trafic de influenţă, împreună cu omul de afaceri Ciprian Nistor.

Nepotul lui Traian Băsescu, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă!

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denunţător în cauză), 500.000 de euro pentru respingerea arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT. Dragoş Băsescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, dar şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

Dragoş Băsescu este fiul lui Mircea Băsescu şi nepotul lui Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. El a fost liberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă în septembrie 2017.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×