Gheorghe Dincă, strategie nouă de a ieși din spatele gratiilor. Inculpatul în cazul Caracal cere anularea tuturor probelor

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 17:55
Gheorghe Dincă, strategie nouă de a ieși din spatele gratiilor. Inculpatul în cazul Caracal cere anularea tuturor probelor
Gheorghe Dincă, strategie nouă de a ieși din spatele gratiilor. Inculpatul în cazul Caracal cere anularea tuturor probelor. Sursa foto: Hepta.ro

Gheorghe Dincă, mecanicul auto din Caracal acuzat de moartea a două adolescente, cere procurorilor de la Parchetul Slatina rejudecarea dosarului în care este anchetat pe motiv că a fost constrâns să recunoască anumite fapte.

Gheorghe Dincă cere să fi rejudecat în dosarul Caracal. Inculpatul nu mai recunoaște crimele

Incupatul în cazul Alexandrei Măceșanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani), Gheorghe Dincă, contestă toate probele adunate de anchetatori. Criminalul susține că a fost forțat să recunoască că le-a omorât pe cele două fete și cere anularea anumitor probe strânse la dosar.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, susține că inculpatul vrea să scape de acuzațiile care i se aduc și pentru acest lucru se va leagă de absolut orice detaliu, inclusiv de faptul că avocatul său a lipsit de mai multe ori invocând vicii de procedură.

„A invocat lipsa apărării efective, faptul că nu a avut o apărare legală, acele vicii de procedură. A spus că toate actele de urmărire penală sunt nule şi vrea retrimiterea dosarului la Parchet pe motiv că a fost forţat să recunoască anumite fapte care nu sunt adevărate”, a spus Tonel Pop la România TV.

Criminalul din Caracal vrea să iasă cu orice preț din închisoare

Gheorghe Dincă a mințit și s-a jucat cu oamenii legii luni întregi, iar acum simte că drumurile i s-au înfundat și încearcă să găsească o altă cale de a ieși din spatele gratiilor. Mecanicul auto din Caracal a recunoscut că le-a răpit și ucis pe cele două adolescente la scurt timp după ce a fost reținut, dar acum spune că a fost constrâns să facă asta.

Inculpatul principal în cazul celor două crime vrea să demonstreze că multe dintre probele adunate la dosar sunt nule. De asemenea, Dincă vrea să arate că dosarul în care este acuzat este „o cacealma orchestrată de anumite organe ale statului”. 

„El va explica în detaliu şi va face memorii în faţa judecătorilor. Acele plecări ale avocatului, lipsa avocatului, le va invoca Dincă acum cu subiect şi predicat şi va reuşi să scape de acuzaţii”, a mai declarat avocatul familiei Melencu.

Care este motivul pentru care criminalul a rămas fără avocat

Gheorghe Dincă a fost reprezentat până în momentul de față de mai mulți avocați, dar toți au renunțat la cazul său fără a da prea multe detalii. Claudiu Lascoschi a renunțat să-l mai apere pe inculpat după ce acesta din urmă le-a trimis familiilor victimelor scrisori prin care își cere iertare.

Un alt motiv pentru care apărătorii au renunțat la Dincă ar fi faptul că acesta a acționat fără a țin cont de nimeni. Criminalul a făcut o solicitare oficială la DIICOT pentru a fi audiat din nou, spunând că vrea să își schimbe declarația și asta fără ca avocatul său să știe.

„Nu cred că are pe cineva care să îl învețe. Singurul lui sfătuitor am fost eu. Domnul Dincă s-a arătat de acord cu arestul preventiv.  Ne-am despărțit civilizat. Dacă mai are ceva să mă întrebe o să îi răspund la telefon”, a declarat Claudiu Lascoschi la România TV în urmă cu două luni, informează realitatea.net.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×