Procesul lui Gheorghe Dincă, afectat de coronavirus! Cum va fi audiat suspectul din „Dosarul Caracal”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 14:01
Procesul lui Gheorghe Dincă, afectat de coronavirus! Cum va fi audiat suspectul din „Dosarul Caracal”
Procesul lui Gheorghe Dincă, afectat de coronavirus! Cum va fi audiat suspectul din "Dosarul Caracal"

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată în dosarul crimelor din Caracal rămân în arest preventiv, au decis magistraţii din Olt. Procesul celor doi a fost şi el afectat de criza coronavirusului, arată Mediafax

Procesul lui Gheorghe Dincă, afectat de coronavirus! A fost audiat prin videoconferinţă

Cei doi suspecţi au fost audiaţi prin videoconferinţă. Dincă şi Risipiţeanu nu pot ieşi din Penitenciarul Craiova, acolo unde sunt închişi din cauza restriciţiilor ca urmarea la pandemia de coronavirus.

Ştefan Risipiţeanu, inculpat în dosarul „Caracal” şi arestat preventiv, le-a cerut judecătorilor să îl trimită în arest la domiciliu şi să-l pună sub control judiciar, însă judecătorii de la Tribunalul Olt i-au respins cererea.

Judecătorii au respins cererea suspecţilor! Dincă şi Risipiţeanu rămân în arest

„Prin încheierea de astăzi a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii de arestului cu măsura controlului judiciar, f0rmulată de RS. A fost constatată legalitatea şi menţinută măsura arestării pentru ambii inculpaţi”, a declarat judecătorul Gabriel Arabelea, purtător de cuvânt al Tribunalului Olt.

Decizia poate fi contestată într-un termen de 48 de ore de la data comunicării, conform reprezentanţilor de la Tribunalul Olt.

În luna ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete, Luiza Melencu şi Alexandru Măceşanu, în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată de către DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanare de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×