Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzația de omor! Greșeala pe care au făcut-o autoritățile

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 18:55
Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzația de omor! Greșeala pe care au făcut-o autoritățile
Procesul lui Gheorghe Dincă, afectat de coronavirus! Cum va fi audiat suspectul din "Dosarul Caracal"

Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzaţia de omor, după ce autoritățile au făcut o gafă uriașă, după cum spune un renumit medic legist. Acesta a declarat pentru evz.ro că monstrul din Caracal poate scăpa de închisoare.

Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzația de omor

Alexandru Cumpănașu a făcut o plângere penală pe numele medicului care a emis actul constatator de deces în cazul Alexandrei Măceșanu, ocazie cu care au ieşit la iveală în spaţiul public mai multe erori.

Renumitul medic legist Gheorghe Alexandrescu are dubii serioase legate de modul cum va decurge procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat de uciderea Alexandrei Măceșanu, deoarece aceasta a fost declarată moartă doar în baza unor dinți găsiți în cazanul din curtea lui Gheorghe Dincă.

”Marea gafă cu iz penal”

„Aştept să văd marea gafă cu iz penal a eliberării unui <> unor persoane dispărute, doar în baza pierderii unor dinţi. Şi totuşi de ce nu ar muri un om după pierderea chiar numai a unui dinte, însă doar în anumite condiţii şi circumstanţe bine precizate, ce pot explica ştiinţific decesul prin factori implicaţi în tanatogeneză”, spune medicul pentru sursa citată.

De altfel, şi Alexandru Cumpănaşu s-a arătat revoltat de faptul că decesul ar fi fost constatat doar în baza dinţilor găsiţi în butoiul din curtea lui Dincă.

De asemenea, medicul legist a explicat că declararea tardivă a decesului se poate face doar în baza unui certificat constatator al decesului, eliberat de INML.

Atunci când cadavrul lipseşte, decesul poate fi declarat de instanţa de judecată. Din punctul de vedere al medicului legist Gheorghe Alexandrescu, este riscant să eliberezi un certificat de deces ţinând cont de faptul că „nu sunt dovezi certe ale existenţei cadavrului”.

Așadar, Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzaţia de omor, dacă instanţele competente constată că eliberarea certificatului de deces nu s-a făcut conform legii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×