Cei mai temuți criminali, violatori și tâlhari ai Romaniei! Gheorghe Dincă nu intră nici măcar în top

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 11:40
Cei mai temuți criminali, violatori și tâlhari ai Romaniei! Gheorghe Dincă nu intră nici măcar în top GALERIE FOTO
Gheorghe Dincă nu intră într-un top al criminalilor din România. Sursa foto - colaj hepta, facebook

Pornind de la cazul lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a îngrozit o țară întreagă prin faptele sale, am răscolit arhivele pentru a-i descoperi pe cei mai temuți criminali, violatori și tâlhari ai Romaniei! Nu mică a fost mirarea atunci când am observat că de-a lungul timpului, țara noastră a avut de-a face cu tot felul de minți întunecate din acest punct de vedere.

Cei mai temuți criminali, violatori și tâlhari ai Romaniei!

De la Iancu Berilă ne-a rămas o expresie celebră „a trage ca berilă”, dar și câteva povești înfiorătoare. Arhivele vremurilor l-au poziționat pe acesta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial atunci când era considerat unul dintre cei mai sângeroși asasini ai țării.

În doar câțiva ani, Iancu a terorizat pe toată lumea și a băgat spaima printre brutari. Nu se cunoaște motivul pentru care aceștia erau victimele preferate, însă nu mai puțin de 20 de crime i-au fost puse în cârcă. Interesant este că Berilă știa totul despre cei pe care îi ucidea și mergea de fiecare dată la sigur.

Gheorghe Dincă nu intră nici măcar în top

A fost prins și condamnat la muncă silnică pe viață, dar ca într-un film de aventuri, acesta a evadat spectaculos. Pe urmele lui a pornit Eugen Alimănescu, cel poreclit și „Comisarul de Fier”. Nu a durat mult până când celebrul comisar avea să-l găsească angajat, culmea, ca ucenic de brutar în apropierea Slatinei.

Este imobilizat în timp ce dormea și trimis la ocnă, acolo unde moare în urma muncilor extreme la care este supus de paznici.

Vasile Tcaciuc ar intra și el, fără doar și poate, direct pe un loc fruntaș într-un top al criminalilor în serie. A fost descoperit cu ajutorul unui câine. Mai exact, noul proprietar al unei case din Iași și-a chemat musafiri în vizită.

La puține momente, a observat cum animalul pe care l-a adus un prieten a început să zgârie insistent podeaua casei. Bărbatul avea să descopere nu mai puțin de 6 cadavre ascunse acolo. Toate corpurile prezentau urme de lovituri, cel mai probabil cu un topor, iar starea lor trăda un sadism ieșit din comun.

Culmea, Vasile Tcaciuc era deja în arestul poliției, oamenii legii reținându-l pentru câteva jafuri și tâlhării. În cele din urmă, Tcaciuc și-a recunoscut faptele, dar cazul era departe de a fi încheiat. Toți cei prezenți la interogatoriu au rămas mască atunci când bărbatul a început să povestească un adevărat șir de crime.

Astfel, în decurs de 5 ani de zile, acesta a ucis nu mai puțin de 26 de oameni. Printre victimele lui s-a aflat și un copil, unicul scop al faptelor sale fiind, conform spuselor lui, jaful. Basarabean de origine, Tcaciuc avea și un topor special care îi conferea o eficiență maximă a loviturilor. Vasile Tcaciuc a fugit în timpul reconstituirilor și a fost împușcat pe loc de oamenii legii. Avea să fie poreclit „Măcelarul din Iași”.

Ion Rîmaru este poate cel mai cunoscut criminal al României. Acesta a terorizat pur și simplu Capitala în urmă cu mai multe decenii. Trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, șase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol și mai multe furturi și tâlhării i-au aparținut lui Rîmaru.

Totul a început în 1971, la începutul lunii martie, atunci când a fost descoperit trupul unei tinere ucise în mod bestial, apoi violată. Femeia avea numeroase urme de mușcături. O crimă identică avea să aibă loc la o lună distanță, apoi alte două și autoritățile deveneau conștiente că au în față un criminal în serie.

Deși aveau un portet robot alcătuit după amprentele dentare, polițiștii n-au reușit prea ușor să-l prindă. În cele din urmă, Ion Rîmaru scapă o adeverință medicală lângă corpul unei victime. Este arestat într-un cămin al Facultății de Medicină Veterinară, acolo unde era student în anul 3. Și-a recunoscut faptele și a primit pedeapsa maximă, moartea.

În același an, 1971, la data de 23 septembrie, chiar în curtea penitenciarului de la Jilava, Ion Rîmaru este executat prin împușcare. Conform martorilor, ultimele sale cuvinte aveau să pună pe jar autoritățile. „Chemați-l pe tata. El este de vină”, a transmis acesta.

Despre Florea Rîmaru nu s-au știut prea multe până la crimele odioase ale fiului său, Ion. Spre surprinderea criminaliștilor, amprentele pe care aveau să le găsească la locul crimelor făcute de Ion erau identice cu cele descoprite în jurul unor alte crime înfiorătoare petrecute în 1944.

Polițiștii n-au înțeles mult timp cum se poate întâmpla așa ceva, mai ales că excludeau ca autorul crimelor să fie unul și același. Totuși, la exact un an de la execuția lui Ion Rîmaru, la 23 septembrie 1972, la Institutul de Medicină Legală era adus cadavrul unui bărbat care aparent căzuse accidental din tren.

La o simplă examinare, specialiștii au rămas cu gura căscată. Amprentele celui care murise în accident erau cele ale ucigaşului din 1944. Adică, nimeni altul decât Florea Rîmaru, tatăl celui mai cunoscut asasin din istoria Bucureștilor.

Despre Vera Renczi nu se cunosc multe, nici măcar numele real de familie, acesta fiind luat de la cel de-al doilea soț. Conform unor informații, adolescența Verei este marcată de câteva aventuri amoroase, aceasta fiind chiar pe prima pagină a ziarelor locale din cauza scandalurilor în care era implicată.

Se căsătoreşte cu un bancher austriac și devine o soţie atentă şi plăcută apropiaţilor familiei, mai ales după naşterea fiului lor, Lorenzo. După doar câteva luni, soțul ei dispare misterios și nu se mai întoarce niciodată.

Tânăra le spune tuturor că a fost părăsită și că austriacul avea să moară într-un accident de mașină în România. Se căsătorește apoi cu Joseph Renczi, însă și acesta are soarta asemănătoare. Dispare definitiv. Veșnic îmbăcată în negru, Vera își reia seria amantlâcurilor. Cu o singură problemă – ibovnicii ei dispar.

În cele din urmă, autoritățile merg la reședința Verei și descoperă în urma cercetărilor nu mai puțin de 35 de sicrie de zinc în subsolul conacului. În ele se aflau toți cei care trecuseră prin patul ei. Mai mult, într-un sicriu se găsea chiar Lorenzo, fiul acum în vârstă de zece ani pe care aceasta l-a ucis pentru că îi aflase teribilul secret. Toate victimele erau otrăvite cu arsenic.

Este condamnată la moarte, dar beneficiază de clemența legii care nu permitea execuția femeilor şi este transferată într-o închisoare de maximă securitate. Moare în urma unei hemoragii cerebrale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×