Gest superb al caricaturistului Gogu Neagoe. Va dona din lucrările sale pentru a ajuta o polițistă din București care suferă de cancer de gradul IV

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 19:39
Gest superb al caricaturistului Gogu Neagoe. Va dona din lucrările sale pentru a ajuta o polițistă din București care suferă de cancer de gradul IV
Caricaturistul Neagoe Gogu donează o parte din lucrările sale pentru a-i oferi unei polițiste din București o nouă șansă la viață. Sursa foto: Facebook

Alexandra Iordache este una dintre multele polițiste din București care și-au dedicat mare parte din viață acestei profesii, stârnind admirația și respectul tuturor colegilor săi din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei. Mamă a doi copii de 6 și 8 ani, femeia a devenit recent cunoscută în mediul online. Din păcate, nu ca urmare a devotamentului față de profesie, ci a problemelor de sănătate de care suferă.

Alexandra Iordache, o polițistă din București, suferă de cancer în stadiu avansat

Vestea primită în ultimele luni ale anului trecut a căzut ca un trăsnet asupra familiei reputatului om al legii și tuturor celor care o apreciază. Femeia avea să afle că boala cu care fusese diagnosticată în 2017, cancer al membrelor inferioare, recidivase, ajungând într-un stadiu extrem de avansat. Asemenea unui adevărat om al legii, Alexandra nu renunță la luptă, mai ales că aceasta este cea mai importantă dintre toate: lupta pentru propria viață.

Polițista Alexandra Iordache, mamă a doi copii de 6 și 8 ani, suferă de cancer al membrelor inferioare, inclusiv la nivelul șoldului. Sursa foto: Facebook
Polițista Alexandra Iordache, mamă a doi copii de 6 și 8 ani, suferă de cancer al membrelor inferioare, inclusiv la nivelul șoldului. Sursa foto: Facebook

La acest moment se impune o terapie țintită pentru diminuarea metastazelor, respectiv TAFINLAR și MEKINIST, urmat de imunoterapie. În funcție de involuție, metastazele acestea ar putea fi operate. În afara de medicamentație, posibile intervenții chirurgicale, la costuri se adaugă investigațiile medicale imagistice efectuate la fiecare 2 luni, transport, cazarea ș.a.m.d.”, se arată în mesajul transmis de colegii săi din cadrul Brigăzii Rutiere București, prin intermediul rețelelor de socializare.

Caricaturistul Gogu Neagoe va dona o parte din lucrările sale pentru a o ajuta să învingă boala

Evident, costurile pe care le implică toate aceste proceduri sunt uriașe, iar veniturile de care dispune un polițist din Capitală s-au dovedit a fi insuficiente, neputând acoperi nici măcar o mică parte din totalul sumei necesare. 3.700 de lei, atât costă fiecare zi din viața Alexandrei, după cum anunță colegii săi, care mai precizează că numai pentru medicația țintită este nevoie de 23.000 de euro pe lună.

Impresionat de drama prin care trece polițista bucureșteană, caricaturistul Gogu Neagoe a sărit în ajutorul său, anunțând că este gata să doneze o bună parte din lucrările realizate de-a lungul timpului pentru ca Alexandra să meargă în Turcia pentru a urma tratamentul care i-ar putea oferi o șansă la viață.

Operele lui Gogu Neagoe, membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România și al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice UNESCO Germania vor putea fi achiziționate în cadrul evenimentului caritabil  „Hope Run – Cursa pentru timpul Alexandrei”, ce va avea loc duminică, 1 martie, în Parcul Regele Mihai I din București.  

De la ora 10:00 a dimineții, sportivi, pasionați de alergare și familii dornice de mișcare, cu toții vor fi prezenți pentru a-și petrece timpul lor „dându-i timp Alexandrei”, după cum anunță organizatorii, care le-au pregătit participanților și o surpriză la finalul maratonului.

La acest eveniment, de la ora ora 10:00 până la ora 16:00, va fi prezent Gogu Neagoe caricaturist oltean, care va dona toate lucrările executate pentru Alexandra Iordache. Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate și săraci. De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile din judetul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte, precum cel din 2015”, se mai arată în comunicatul transmis de organizatori.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×