Gest impresionant! Codin Maticiuc, sprijin pentru cei din linia întâi: „500 de euro, cazare și protecție”

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
20/04/2020, 22:48
Gest impresionant! Codin Maticiuc, sprijin pentru cei din linia întâi: „500 de euro, cazare și protecție”
Codin Maticiuc, sprijin pentru cei din linia întâi: "500 de euro, cazare și protecție"

Codin Maticiuc oferă sprijin personalului medical din linia întâi care luptă împotriva răspândirii noului coronavirus. 500 de euro, cazare pentru a-și proteja familiile și materiale de protecție, în semn de recunoștință pentru efortul depus și riscul la care se expune.

Codin Maticiuc, sprijin pentru cei din linia întâi

Codin Maticiuc s-a alăturat luptei împotriva virusului ucigător și oferă sprijin cadrelor medicale care au nevoie. Acesta a anunțat pe pagina de facebook demersul pe care dorește să îl facă.

„Salut. Am scris acum câteva zile că propun ca fiecare dintre noi, care își permite, să ajute un medic zilele astea. Eu ofeream 500 de euro pe lună, aceste luni de pandemie, cazare pentru a se putea izola de familie și a putea să continue să lucreze, și mă ofeream să mă ocup de achiziționarea de materiale de protecție”.

„A durat ceva până să găsesc cazurile (căci până la urmă am împărțit între mai mulți medici). De cazări au beneficiat mai mulți pentru că mi s-au alăturat și alți oameni aici pe Facebook și am putut oferi mai multe apartamente. Nu va ascund că banii mi-ar fi plăcut sa meargă către orice doctor, asistent, infirmier sau îngrijitor de la Matei Balș”.

„Chiar am găsit, am vorbit cu soțul unei asistente de acolo care stă acasă, nu are serviciu, îngrijește de copilul lor. Au refuzat singura condiție impusă de mine, însă, să fac cazul public. Am nevoie de câte ori anunț public că fac ceva (chiar dacă acum era strict din banii mei) să pot face dovada apoi. Sper să mă înțelegeți, la fel fac și cu cazurile în care strâng bani de la voi și așa mi se pare corect”, a scris Codin Maticiuc pe pagina de facebook.

Codin a găsit, totuși, o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni care a primit cu brațele deschise ajutorul venit de la Maticiuc. Femeia are 67 de ani, este în prag de pensionare și luptă în linia întâi.

Am hotărât ca doamna care sa beneficieze de bani sa fie doamna Lucica Enache, asistent medical principal radiolog, Secția Radiologie UPU, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni. Doamna are 67 de ani, a amânat cât a putut pensionarea și se va pensiona în august, probabil, când vom fi scăpat de vârful pandemiei”.

„Mă bucur să îi fac ultimele luni de muncă mai plăcute fiind mai bine plătite. Sărbători fericite, doamnă! Sărbători fericite și vouă, tuturor. Sănătate și Hristos a înviat!„, a mai scris Codin Maticiuc pe facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×