Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a făcut public numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 21:45
Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a făcut public numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus
7 cadre medicale de la Spitalul „Dr. Carol Davila” au fost infectați cu coronavirus

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a făcut public numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus.

7 cadre medicale infectate cu coronavirus

Conform unui comunicat oficial, șapte persoane au fost infectate cu COVID-19, fiind vorba de „personal medical simptomatic”.

„În concordanță cu prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR), putem confirma că, la acest moment, la nivelul unității noastre, au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia națională, fiind personal medical simptomatic.

S-a efectuat ancheta epidemiologică și s-au identificat contacții apropiați, aceștia fiind, la rândul lor, testați și autoizolați, fără evidențe, la acest moment, de transmitere secundară a infecției în rândul personalului medical.

Spațiile unde au fost diagnosticate aceste personane au urmat procedurile stricte de dezinfecție și igenizare, conform standardelor internaționale în acest domeniu.

În acest context, dorim să accentuăm faptul că, nu există niciun risc de răspândire a infecției virale în rândul personalului medical și între pacienți și personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, așa cum este la acest moment”, au transmis reprezentanții Spitalului Universitar „Dr. Carol Davila”, conform DC News.

Medicii au transmis că oamenii vor fi tratați în continuare la spital, în ciuda incidentului confirmat. „Vă asigurăm, și pe această cale, că principala noastră misiune este aceea de a acorda un serviciu medical performant, în condiții de maximă siguranță și confort, pentru toți pacienții noștri, indiferent de sistemul acestora de asigurare, iar acest lucru nu se poate realiza fără un corp medical profesionist și apt din punct de vedere al sănătății, atât fizic, cât și mental”, au explicat oficialii Spitalului Universitar de Urgență Militar Central.

În România, în acest moment există aproape 300 de cadre medicale infectate cu coronavirus. În Italia, țara cea mai afectată la nivel European de coronavirus, 51 de medici și asistente au murit.

Suceava rămâne cea mai afectată zonă din acest punct de vedere, Spitalul Județean Suceava fiind epicentrul epidemiei de coronavirus din țara noastră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×