George Stanca, sfaturi de viață pentru generația actuală! ”Rămâneți români”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 17:41
George Stanca, sfaturi de viață pentru generația actuală! ”Rămâneți români” GALERIE FOTO
George Stanca, sfaturi de viata pentru generatia actuala

Jurnalistul George Stanca a murit luni, 4 februarie, cu un mare regret, după cum s-a văzut într-un interviu acordat recent, în care a încercat să dea sfaturi de viață generației actuale! Cunoscut ca fiind un împătimit al rock-ului și al folk-ului, George Stanca le-a cerut tinerilor să rămână români, să nu se manelizeze!

“Nu uitaţi să rămâneţi români, acesta e singurul meu sfat. România a început să piardă teren, v-aţi ţigănit, aţi început să iubiţi manelele, să iubiţi tot ce vine din partea străinilor eu când vorbesc cu tine vorbesc cu generaţia ta, tot ce vine din afară este bun îl înghiţiţi ne mestecat, atenţie! Rămâneţi români! Aceasta este cea mai mare prioritate a românilor de azi, a tineretului de azi”, este ultimul sfat dat de George Stanca pentru tineretul din ziua de astăzi.

George Stanca i-a sfătuit pe tineri să nu se manelizeze!

George Stanca era un cunoscut iubitor al muzicii rock, folk. A scris despre acest curent, chiar de când acesta a pătruns în România. Totul a pornit de la un film, după cum a povestit Stanca în ultimul său interviu.

Regretatul jurnalist a acordat un interviu televiziunii 33, iar jurnalistul care l-a intervievat a fost Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu. ”Totul a pornit în România de la un film. A fost difuzat filmul englezesc Youg Boys. E, de atunci, de la acel film, a pornit un val în România. Toată lumea voia să-și facă trupă. Rock, folk, nu conta. Cu toții doreau să fie într-o trupă muzicală”, a povestit George Stanca, cel care a urmărit cum a crescut valul de ”muzică nouă” în România. Tot George Stanca este cel care a lansat în România sintagma de ”muzică tânără”, deoarece în ziarele vremii nu puteai scrie ”rock” sau ”folk”.

George Stanca le-a cerut romanilor sa ramana romani!

Poetul și publicistul George Stanca a murit luni, 4 februarie, la 71 de ani. Informația a fost făcută publică chiar de către familia ziaristului. Cauza decesului s-a stabilit a fi în jurul orei 15:00, după ce a suferit un stop cardio-respirator. George Stanca era internat la spitalul „Sfânta Maria“. Din păcate, scriitorul se simțea rău de câteva luni bune. George Stanca s-a născut în urmă cu  71 de ani, în luna mai a anului 1947 și a fost absolvent al Institutului de Construcții din București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×