Ultimele imagini cu George Stanca în viață! Interviu excepțional în studioul lui Andrei Păunescu

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 16:53
Ultimele imagini cu George Stanca în viață! Interviu excepțional în studioul lui Andrei Păunescu
George Stanca a inventat sintagma ”muzica tanara”

Georghe Stanca este cel care a inventat conceptul de ”muzică tânără”! Regretatul om de litere, așa cum s-a prezentat la ultimul interviu acordat, și-a amintit de vremurile trecute, când scria articole pentru Flacăra. El se ocupa de zona de muzică, iar toate articolele sale erau corectate, astfel încât niciodată nu apărea cuvintele ”rock” sau ”folk”.

”Umblam pe la concerte, eram trimis pentru a scrie părerea tineretului despre melodiile în vogă. De fiecare dată însă când scriam ”formația rock x”, a doua zi vedeam că textul era modificat și apărea scris ”formația vocal-instrumentală x”. Sătul să mai fiu corectat, am inventat sintagma ”muzică tânără”, care a fost acceptată. Le-a convenit tuturor. La radio, peste tot. Oamenii mă felicitau”, povestea Stanca la televiziunea 33.

George Stanca a murit la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator

George Stanca a vorbit cu Andrei pleșu și despre ultima sa carte lansată. ”Pionier în pop, folk și rock” a fost scrisă mai mult la insistențele soției sale, Elena. ”A fost mai mult o ambiție a soției mele, Elena. Am fost la casa mamei mele și am urcat în pod, unde aveam toate colecțiile strânse în zeci de ani. De acolo s-a născut cartea respectivă”, povestea regretatul jurnalist.

George Stanca a murit luni, 4 februarie, la spital, în urma unui stop cardio-respirator. Îndrăgitul jurnalist avea 71 de ani şi suferea de ceva timp de o boală gravă. George Stanca s-a născut pe 7 mai 1947, în Buftea, Județul Ilfov (România). Din 2009 era titular de rubrică zilnică, „Scrisorile lui Stanca”, la Click!, cu seria de epistole adunate în cartea „Epistolar” lansată noiembrie 2011. Era membru în Uniunea Scriitorilor din România din 1990. A fost declarat „Omul anului 2004”, la secțiunea cultură, din sectorul 6, București.

George Stanca a fost singurul român condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru plagiat, fiinddeclarat vinovat pentru faptul că a plagiat „Jurnalul” lui Lev Tolstoi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×