A murit George Stanca! Cunoscutul scriitor avea 71 de ani

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 16:13
A murit George Stanca! Cunoscutul scriitor avea 71 de ani GALERIE FOTO
George Stana s-a stins azi din viață!

George Stanca a murit astăzi, 4 februarie, la vârsta de 71 de ani. Bărbatul a fost singurul român care a fost condamnat, pentru plagiat, la un an de închisoare cu suspendare. George Stanca a fost declarat vinovat pentru plagierea cărții „Jurnalul”, de Lev Tolstoi.

„A fost norocul meu Nicolae Stanca – tatăl meu biologic – a divorţat de mama mea. A fost norocul vieţii mele. (…) El a fost primul iubit al mamei mele, a apărut golanul de Stanca şi a cucerit-o şi m-a făcut pe mine, a plecat golanul de Stanca. Şi nea Marin a reluat iubirea – numai de aici se vede cât de bun era, a şters totul şi a reluat, mama l-a trădat. Şi a reluat iubirea lui cu mama, fără să se întâmple nimic”,  a spus George Stanca în urmă cu doi ani.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

George Stanca a murit azi!

Poetul și publicistul George Stanca a murit astăzi, 4 februarie, la 71 de ani. Informația a fost făcută publică de către familia ziaristului. Ora decesului s-a stabilit a fi în jurul orei 15:00, după ce a suferit un stop cardio-respirator. George Stanca era internat la spitalul „Sfânta Maria“. Din păcate, scriitorul se simțea rău de câteva luni bune. George Stanca s-a născut în urmă cu 71 de ani, în luna mai a anului 1947 și a fost absolvent al Institutului de Construcții din București.

Gerge Stanca s-a stins din viață
Gerge Stanca s-a stins din viață azi

Acesta a lucrat ca inginer de execuție, în cadrul investițiilor și a proiectării și a fost redactor la renumitele: revista „Flacăra“ şi a colaborat cu „România literara“, „Scînteia tineretului“.  George Stanca a debutat în „Luceafărul“, în 1987, iar debutul editorial oficial a fost cu volumul de poezii „Tandreţe maximă“ din 1981, urmate de „Poeme pricinoase“ (1983) şi „Excursie cu liftul“ (1988). Acesta a scris cărțile: Căderea Constantinopolului, Un an sub Ciorbea: sticluța cu vitriol pamflete politice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×