Decizie definitivă: Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, rămâne în arest preventiv. Este acuzat că organiza reuniuni pentru consum de droguri

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 17:06
Decizie definitivă: Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, rămâne în arest preventiv. Este acuzat că organiza reuniuni pentru consum de droguri
Fostul șef al DIPI Gelu Oltean rămâne în arest preventiv în dosarul ayahuascăi *foto: antena3.ro

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au luat decizia să respingă contestaţia fostului şef al Serviciului de Informaţii al Ministerului de Interne, Gelu Oltean. Acesta va rămâne astfel în arest preventiv, decizia fiind definitivă, arată Mediafax.

Gelu Oltean, fost şef al DIPI, concubina sa şi un cetăţean britanic au fost arestaţi, duminică, pentru 30 de zile în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Braşov. Cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri.

Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, rămâne în arest definitiv

„Aceştia organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, arată procurorii DIICOT.

Chestorul a fost prins pe raza județului Dâmbovița și este acuzat de trafic de droguri și  fost arestat preventiv pentru o perioadă de minim 30 de zile.  În același dosar mai sunt anchetați iubita lui Oltean, Vanessa Youness, și cetățeanul britanic Thomas Lishman, cel care era șamanul ședințelor de ayahuască.

Chestorul Gelu Oltean a fost luat în vizor și datorită modului în care a ocupat funcții importante în structurile guvernamentale. Înainte de a ajunge la București, Gelu Oltean a fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi şeful structurii de Informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

În plus, în momentul în care a ajuns în structurile MAI s-a bucurat de promovări, mai ales că Oltean s-a împrietenit rapid cu Virgil Ardelean, supranumit ”Vulpea”. În anul 1997, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, Gelu Oltean a devenit imediat purtătorul său de cuvânt.

Iubita lui Gelu Oltean, Vanessa Youness, mai are un dosar deschis la DNA

Nici Vanessa Youness nu este o necunoscută pentru ziarele de scandal. Se pare că drogurile periculoase se consumau chiar la clinia ei de welness Youness Clinic.

De asemenea, Vanessa Youness e acuzată de DNA că ar fi luat mită un milion de euro, într-un dosar conex marilor dosare privind cumpărarea ilegală de către guvernele succesive a licenţelor Microsoft. Doi oameni de afaceri importanți au denunţat-o pe Youness în 2016.

Conform acestora, Youness ar fi primit un milion de euro în contul din Elveţia al unui off-shore din Seychelles. Cu toate acestea, banii efectiv nu au mai fost găsiți niciodată. Statul nu a ezitat și prin procuror a pus sechestru pe 4 terenuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×