Chestorul Gelu Oltean , reținut de DIICOT. Fostul șef al DIPI este acuzat de trafic de droguri

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 20:30
Chestorul Gelu Oltean , reținut de DIICOT. Fostul șef al DIPI este acuzat de trafic de droguri
Gelu Oltean a fost prins de procurorii DIICOT Brașov și este acuzat de trafic de droguri. Sursa foto: g4media.ro

Gelu Oltean cunoscut din poziția de fost șef al Direcției de Protecție Internă (DIPI) a fost reținut pentru 24 de ore după ce asupra sa au fost găsite droguri. Tribunalul Brașov a decis ulterior arestarea preventivă pentru 30 de zile a chestorului.

Gelu Oltean a fost reținut pentru posesie de droguri

Fostul şef al serviciului de informaţii din Ministerul Afacerilor Interne, cunoscut ca UM0215 sau ”Doi şi-un sfert”, Gelu Oltean a fost arestat și reținut după ce procurorii DIICOT Brașov au găsit asupra sa droguri.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

DIICOT Brașov a transmis că a reținut 3 persoane care ”organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”, scrie g4media.ro.

Chestorul a fost prins pe raza județului Dâmbovița și este acuzat de trafic de droguri și  fost arestat preventiv pentru o perioadă de minim 30 de zile, au declarat surse judiciare, potrivit stiripesurse.ro. În același dosar mai sunt anchetați Vanessa Youness și Thomas Lishman.

Cum a ocupat fostul șef al serviciului de informaţii din MAI funcțiile din Guvern

În trecut numele lui Gelu Marin Oltean a fost asociat cu cel al unor om de afaceri italian care era acuzat de fapte de corupție și luare de mită.

Totodată, chestorul a fost luat în vizor și datorită modului în care a ocupat funcții importante în structurile guvernamentale.

Înainte de a ajunge la București, conform digi24, Gelu Oltean a fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi şeful structurii de Informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

În plus, în momentul în care a ajuns în structurile MAI s-a bucurat de promovări, mai ales că Oltean s-a împrietenit rapid cu Virgil Ardelean, supranumit ”Vulpea”.

În anul 1997 mentorul său, Virgil Ardelean a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, iar Gelu Oltean a devenit imediat purtătorul său de cuvânt. Mai târziu, când Ardelean a ajuns la Doi şi-un sfert ca șef al instituției, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI.

În perioada 2012 – iulie 2014, Oltean a fost şeful DIPI.

 

 

Închide ×