Chestorul Gelu Oltean , reținut de DIICOT. Fostul șef al DIPI este acuzat de trafic de droguri

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 20:30
Chestorul Gelu Oltean , reținut de DIICOT. Fostul șef al DIPI este acuzat de trafic de droguri
Gelu Oltean a fost prins de procurorii DIICOT Brașov și este acuzat de trafic de droguri. Sursa foto: g4media.ro

Gelu Oltean cunoscut din poziția de fost șef al Direcției de Protecție Internă (DIPI) a fost reținut pentru 24 de ore după ce asupra sa au fost găsite droguri. Tribunalul Brașov a decis ulterior arestarea preventivă pentru 30 de zile a chestorului.

Gelu Oltean a fost reținut pentru posesie de droguri

Fostul şef al serviciului de informaţii din Ministerul Afacerilor Interne, cunoscut ca UM0215 sau ”Doi şi-un sfert”, Gelu Oltean a fost arestat și reținut după ce procurorii DIICOT Brașov au găsit asupra sa droguri.

DIICOT Brașov a transmis că a reținut 3 persoane care ”organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”, scrie g4media.ro.

Chestorul a fost prins pe raza județului Dâmbovița și este acuzat de trafic de droguri și  fost arestat preventiv pentru o perioadă de minim 30 de zile, au declarat surse judiciare, potrivit stiripesurse.ro. În același dosar mai sunt anchetați Vanessa Youness și Thomas Lishman.

Cum a ocupat fostul șef al serviciului de informaţii din MAI funcțiile din Guvern

În trecut numele lui Gelu Marin Oltean a fost asociat cu cel al unor om de afaceri italian care era acuzat de fapte de corupție și luare de mită.

Totodată, chestorul a fost luat în vizor și datorită modului în care a ocupat funcții importante în structurile guvernamentale.

Înainte de a ajunge la București, conform digi24, Gelu Oltean a fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi şeful structurii de Informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

În plus, în momentul în care a ajuns în structurile MAI s-a bucurat de promovări, mai ales că Oltean s-a împrietenit rapid cu Virgil Ardelean, supranumit ”Vulpea”.

În anul 1997 mentorul său, Virgil Ardelean a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, iar Gelu Oltean a devenit imediat purtătorul său de cuvânt. Mai târziu, când Ardelean a ajuns la Doi şi-un sfert ca șef al instituției, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI.

În perioada 2012 – iulie 2014, Oltean a fost şeful DIPI.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×