Schimbare la nivel înalt în MAI. Chestorul Bogdan Despescu va fi numărul doi din instituție

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 21:35
Schimbare la nivel înalt în MAI. Chestorul Bogdan Despescu va fi numărul doi din instituție
Bogdan Despescu este numărul doi din MAI. Sursa foto: digi24.ro

Bogdan Despescu preia începând de vineri, 29 noiembie, funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunțat Marcel Vela prin intermediul unui comunicat de presă. După ce a părăsit cu scandal postul de comandat al Poliției Române, în urmă cu doi ani, dat afară de Mihai Fifor, la acea vreme prim-ministru interimar, chestorul devine astfel numărul doi în cadrul MAI.

Chestorul Bogdan Despescu devine numărul doi din MAI. În 2018 s-a aflat în centrul unui scandal

În 2018, refuzul demiterii lui Despescu a stat la baza căderii Guvernului Tudose, după o ceartă a premierului cu ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, care i-a cerut demisia în urma cazului cu polițistul pedofil. Cum acesta a refuzat categoric să renunțe la postul de conducere din cadrul Poliției Române, propunerea de destituire a ajuns pe masa șefului Executivului. Mihai Tudose i-a luat apărarea chestorului, motiv pentru care a intrat în conflict cu propriul partid, iar scandalul a culminat cu căderea Guvernului.

Cercetarea disciplinară solicitată la acea vreme de Carmen Dan l-a scos nevinovat pe Bogdan Despecu, în ciuda criticilor fostului ministru de Interne. Chestorul este, așadar, noul secretar de stat pe probleme de ordine publică, funcție ocupată până acum de Dan Chirilă. Totodată, ministrul Marcel Vela a renunțat recent la subsecretarul de stat pe ordine publică și la cel responsabil de relația cu Parlamentul, ofițeri numiți în funcție în timpul cabinetului Dăncilă.

Marcel Vela a anunțat că angajările în Ministerul de Interne sunt blocate

În urmă cu două zile, Marcel Vela a anunțat că angajările în structurile din subordine sunt suspendate, cele mai multe posturi scoase în prezent la concurs fiind pregătite „pentru pile şi relaţii”. De asemenea, oficialul a precizat că intenționează să reorganizeze toate structurile și a transmis că situația va persista până la finalizarea auditului.

Am constatat că după data de 10 octombrie, după ce a fost votată moţiunea, s-au înmulţit foarte mult concursurile şi examenele, adică prefecturile, în special, au lansat anunţuri pentru organizarea de examinări şi de concursuri pentru a-şi definitiva pe cei pe care-i aveau în organigrame, fie detaşaţi, fie pe perioade determinate şi, coroborat cu faptul că suntem la sfârşit de an, că dorim o îmbunătăţire a actualei organizări a MAI, plus că prefecţii care au generat asemenea examene şi concursuri, până săptămâna viitoare, cred că nu vor mai fi în funcţii, şi în acest context cred că este de datoria noului prefect şi a celor care analizează la nivelul MAI cum să se organizeze în viitor”, a declarat ministrul de Interne.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×