Agitație mare duminică seara la arestul central din București, acolo unde fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aflată în arest după ce anchetatorii au acuzat-o că ar fi luat mită, Sorina Pintea a acuzat o stare de rău.
UPDATE, ora 21.35: Sorina Pintea a cerut să fie transferată la spitalul Sfânta Maria, sub pază, indicând şi numele medicului său curant pentru a i se monitoriza starea de sănătate. Fostul ministru suferă de dermatomiozită şi acuză agravarea stării de sănătate.
Gardienii de la arestul central au chemat ambulanța pentru Sorina Pintea
O ambulanță a fost solicitată imediat la arestul central, iar medicii i-au acordat primul ajutor, însă au decis că starea de sănătate a fostului ministru nu impune internarea sa.
Potrivit unor surse citate de Antena 3, medicul de pe ambulanță i-a administrat o perfuzie fostului ministru al Sănătății.
Sorina Pintea, arest preventiv pentru 30 de zile
Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Decizia nu este însă definitivă.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Sorina Pintea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract. Procurorii au prins-o pe fosta demnitară în flagrant.
Redăm comunicatul DNA, cu privire la situația Sorinei Pintea:
În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.