Gafă de proporții a epidemiologilor în cazul de coronavirus din Maramureș. Au compromis o probă foarte importantă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 21:19
Gafă de proporții a epidemiologilor în cazul de coronavirus din Maramureș. Au compromis o probă foarte importantă
Epidemiologii din Maramureș au compromis o probă importantă

Gafă de proporții a epidemiologilor din Maramureș, care au compromis analizele recoltate de la soția bărbatului infectat cu coronavirus. Așadar, femeia care aștepta cu sufletul la gură rezultatele analizelor se pare că va mai avea de așteptat.

Epidemiologii din Maramureș au compromis o probă importantă

Potrivit reprezentanţilor DSP Maramureș, „unul dintre tampoane nu era în mediu de cultură”, când a ajuns la Cluj, unde se fac analizele pentru coronavirus.

Reprezentanțíi DSP Maramureș au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că femeii i-au fost recoltate două probe, iar una dintre acestea nu a fost păstrată corespunzător. Probele nu au intrat în lucru, aşa că specialiştii de la Cluj, care urmau să facă analizele şi să pună un diagnostic, au cerut altele.

”Nu era conformă în momentul în care s-a deschis recipientul”

„Se recoltează două tampoane care trebuie păstrate în mediul de cultură din care, din câte am înţeles de la colegii mei de la Cluj, un tampon nu era păstrat în mediul de cultură. Modalitatea prin care a ajuns acolo nu o deţin, în acest moment.

S-a discutat cu doamna, i se vor recolta din nou probe în vederea determinării. Proba nu intrase în lucru pentru că nu era conformă în momentul în care s-a deschis recipientul.

S-a discutat şi s-a spus exact când să trimitem alte probe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Rareş Pop, reprezentant al DSP Maramureş.

Starea de sănătate a femeii este una bună și nu are simptomele infecării cu coronavirus, însă va fi nevoită se ofere noi probe de sânge pentru a fi testată.

Soțul femeii este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă după-amiaza, că starea bărbatului s-a ameliorat, iar starea lui este stabilă.

„A fost internat în secția clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie, dificultăți respiratorii ușoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×