Gafa care a facut-o celebră pe Ana Birchall. VIDEO

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
02/05/2019, 10:48
Gafa care a facut-o celebră pe Ana Birchall. VIDEO GALERIE FOTO
Ana Birchall are probleme cu limba engleză

Politicienii români au picat de multe ori examenul la limbi străine, cel puțin în discursurile publice. De la Olguța Vasilescu, a cărei franceză este de notorietate, până la gafele Vioricăi Dăncilă, nu trebuie trecută cu vederea nici Ana Birchall, care a inventat o nouă expresie în limba engleză, devenind astfel ținta glumelor în mediul online.

Ana Birchall: „Good morning very much”

Pe 28 martie, Ana Birchall se adresa unui grup de tineri în cadrul unui eveniment în care a participat în calitate de vicepremier. Prezentă la Conferința de Tineret a Uniunii Europene, actualul ministru interimar al Justiției și-a început prezentarea ideilor în limba română, cu un salut, apoi l-a tradus greșit în engleză.

Vicepremierul i-a salutat pe cei din sală cu ”good morning very much”, adică, în traducere mot à mot, ”bună dimineața foarte mult”. Nu și-a dat seama de ce a putut să spună, iar apoi și-a continuat prelegerea încercând să îi convingă pe români să încerce să se realizeze în țară, și nu peste hotare, oferind promisiuni din partea Guvernului în acest sens.

Ana Birchall a fost ministru pentru Afaceri Europene în guvernul Grindeanu

”Prioritatea Guvernului este ca tinerii să aibă şansa de a se realiza aici, în România, investiţia în tineri fiind o investiţie în viitorul nostru. […] Pe parcursul acestei săptămâni, am avut la Bucureşti tineri cu experienţe de viaţă şi cu formare educaţională sau profesională diferite, dar cu interese comune atunci când vine vorba de cele două teme propuse de conferinţă – ‘Dialogul UE cu tinerii’ şi ‘Viitorul muncii’, a spus atunci Birchall, în continuarea discursului.

Ana Birchall este, pe lângă ministru temporar al Justiției și vicepremier. În 2012 a fost deputată de Vaslui. A ocupat mai multe funcții importante, iar cabinetul Dăncilă nu e primul din care face parte. A fost ministru delegat pentru Afaceri Europene în guvernarea lui Sorin Grindeanu și a mai asigurat o dată interimatul la justiție după demisia lui Florin Iordache în urma protestelor din luna februarie 2017.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×