Top 10 școli din București după Evaluarea Națională

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 08:38
Top 10 școli din București după Evaluarea Națională GALERIE FOTO
Iată topul 10 al școlilor din Capitală, după Evaluarea Națioală

După corectarea lucrărilor din cadrul examenului Evaluării Naționale, s-a realizat un top 10 al celor mai bune școli din București. În cap de listă este Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, în „Analiza rezultatelor la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a – 2018.” Topul școlilor cu cele mai bune rezultate a fost făcut cu ajutorul Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și a fost publicat de către Inspectoratul Școlar București.

Top 10 școli din București la cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională

Studiul realizat pentru analiza rezultatelor la Evaluarea Națională a luat în calcul diverse criterii de succes și performanțe precum rata de prezență sau promovare, pe lângă mediile obținute de școlari la examene. Se pare că ponderea cea mai mare a obținut-o sectorul 1, cu nu mai puțin de 4 unități de învățământ care au avut rata de succes și promovabilitate cea mai mare.

Pe locul doi se află sectorul 2, tot cu 4 școli în TOP 10, iar sectoarele 5 și 6 sunt reprezentate de câte o unitate școlară. În topul performanțelor școlare la Evaluarea Națională nu se regăsesc sectoarele 3 și 4.

Top 10 școli din București la rezultate bune la Evaluarea Națională
Top 10 școli din București la rezultate bune la Evaluarea Națională

Criteriile evaluării rezultatelor

  • Criteriul 1 – Rata de promovare la Evaluarea Naţională – adică numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidaţi prezenţi.
  • Criteriul 2 – Rata de succes a absolvirii. Asta înseamnă numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a.
  • Critetiul 3 – Rata de absolvire – Nr. absolvenţilor clasei a VIII-a raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a.
  • Criteriul 4 – Rata de prezenţă la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a – Numărul absolvenţilor prezenţi la Evaluarea Naţională raportat la numărul de candidaţi înscrişi.
  • Criteriul 5 – Rata mediilor între 9 şi 9,50 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 şi mai mici decât 9,50 din număru
  • Criteriul 6 – Rata mediilor între 9,50 şi 10 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 şi mai mici decât 10 din numărul candidaţilor prezenţi Criteriul 7 – Rata mediilor de 10 –
  • Ponderea mediilor de 10 din numărul candidaţilor înscrişi prezenţi
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×