Top 10 școli din București după Evaluarea Națională

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 08:38
Top 10 școli din București după Evaluarea Națională GALERIE FOTO
Iată topul 10 al școlilor din Capitală, după Evaluarea Națioală

După corectarea lucrărilor din cadrul examenului Evaluării Naționale, s-a realizat un top 10 al celor mai bune școli din București. În cap de listă este Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, în „Analiza rezultatelor la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a – 2018.” Topul școlilor cu cele mai bune rezultate a fost făcut cu ajutorul Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și a fost publicat de către Inspectoratul Școlar București.

Top 10 școli din București la cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională

Studiul realizat pentru analiza rezultatelor la Evaluarea Națională a luat în calcul diverse criterii de succes și performanțe precum rata de prezență sau promovare, pe lângă mediile obținute de școlari la examene. Se pare că ponderea cea mai mare a obținut-o sectorul 1, cu nu mai puțin de 4 unități de învățământ care au avut rata de succes și promovabilitate cea mai mare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pe locul doi se află sectorul 2, tot cu 4 școli în TOP 10, iar sectoarele 5 și 6 sunt reprezentate de câte o unitate școlară. În topul performanțelor școlare la Evaluarea Națională nu se regăsesc sectoarele 3 și 4.

Top 10 școli din București la rezultate bune la Evaluarea Națională
Top 10 școli din București la rezultate bune la Evaluarea Națională

Criteriile evaluării rezultatelor

  • Criteriul 1 – Rata de promovare la Evaluarea Naţională – adică numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidaţi prezenţi.
  • Criteriul 2 – Rata de succes a absolvirii. Asta înseamnă numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a.
  • Critetiul 3 – Rata de absolvire – Nr. absolvenţilor clasei a VIII-a raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a.
  • Criteriul 4 – Rata de prezenţă la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a – Numărul absolvenţilor prezenţi la Evaluarea Naţională raportat la numărul de candidaţi înscrişi.
  • Criteriul 5 – Rata mediilor între 9 şi 9,50 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 şi mai mici decât 9,50 din număru
  • Criteriul 6 – Rata mediilor între 9,50 şi 10 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 şi mai mici decât 10 din numărul candidaţilor prezenţi Criteriul 7 – Rata mediilor de 10 –
  • Ponderea mediilor de 10 din numărul candidaţilor înscrişi prezenţi
Închide ×