Evaluarea Națională 2019. Edu.ro a postat subiectele care au picat azi la Matematică pentru clasa a VIII-a

Dan Stancu   
în Stiri mondene
12/03/2019, 13:17
Evaluarea Națională 2019. Edu.ro a postat subiectele care au picat azi la Matematică pentru clasa a VIII-a GALERIE FOTO
Scandal la simularea Evaluării Naționale

Elevii claselor a VIII-a au susținut astăzi proba la matematică din cadrul simulării pentru Evaluarea Națională. Mâine are loc examenul la Limba și literatura maternă, iar rezultate urmează să fie afișat pe 22 martie, potrivit calendarului postat pe Edu.ro.

Evaluarea Națională 2019. Trei subiecte la Matematică

Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva trei subiecte. Zece puncte s-au acordat din oficiu și pe foaia de examen au fost îndemnați să scrie numai rezultatele. Examenul de astăzi a avut loc după ce, luni, Consiliul Național al Elevilor a organizat un protest pentru a boicota proba de Limba și literatura română.

„Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale! Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, dorește să aducă în atenția publică (mai ales vouă, elevilor pe care îi reprezentăm) o problemă care este cunoscută tuturor: metodele de evaluare din sistemul nostru de învățământ nu se pliază pe nevoile și interesele actuale”, potrivit unui comunicat al Consiliului.

S-au dat trei subiecte la Matematică.
S-au dat trei subiecte la Matematică.

Reacția Ministrului Educației

Ministerul Educației Naționale a reacționat după protestul elevilor. „Simulările examenelor naționale au scopul de a familiariza elevii cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale. Proiectul de ordin de ministru prin care a fost aprobată organizarea simulării Evaluării Naționale și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2018-2019, a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social din care fac parte reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și ai altor parteneri sociali, majoritatea susținând acest demers care vine în sprijinul elevilor”, a precizat Ministerul Educației Naționale.

„MEN a susținut în permanență orice propunere care poate să conducă la îmbunătățirea performanțelor obținute de elevi în procesul de învățare, inclusiv a performanțelor obținute în cadrul examenelor naționale și consideră că fiecare partener poate contribui în mod constructiv la acest demers”, a adăugat ministerul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×