Gabriela Firea vrea să fluidizeze traficul din București! Primarul Capitalei vrea modificarea legilor rutiere

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 20:37
Gabriela Firea vrea să fluidizeze traficul din București! Primarul Capitalei vrea modificarea legilor rutiere
Gabriela Firea vrea să fluidizeze traficul din București. Sursa foto: economica.net

Primăria Capitalei se pregătește pentru începerea școlii și vrea să fluidizeze traficul rutier. În acest sens, Primarul General Gabriela Firea a anunțat măsurile luate pentru deblocarea traficului.

Gabriela Firea vrea să fluidizeze traficul din București

Se știe că odată cu începerea anului școlar, traficul rutier se aglomerează și mai mult în Capitală. Gabriela Firea face acum apel către Parlamentul României să modifice legile rutiere pentru ca autobuzele să poată circula pe linia de tramvai.

”Vacanța s-a terminat, elevii revin de măine la școală! Mulți bucureșteni se întorc din concedii, iar traficul se va aglomera.

”Autobuzele să poată circula pe linia de tramvai”

Din acest motiv, am convocat în această seară (duminică – n.r.) Comandamentul de trafic pentru a verifica stadiul măsurilor de fluidizare.

Solicit încă o dată Parlamentului să finalizeze cât mai rapid dezbaterile și să aprobe modificarea legislației rutiere, astfel încât autobuzele să poată circula pe linia de tramvai.

Astfel se vor putea realiza benzi unice pentru autobuze, un pas semnificativ pentru fluidizarea traficului”, a declarat Gabriela Firea.

”STB va suplimenta toate mijloacele de transport, atât în București, cât și în județul Ilfov. După succesul proiectului pilot ‘Autobuzul școlar’, în Sectorul 3, la Școala numărul 195, mâine de dimineață, elevii a cinci școli din București, din sectoarele 1 și 6, vor putea să folosească și ei Autobuzul Școlar.

Este vorba de 6000 de elevi care vor veni cu acesta la școală. Cele două școli din Sectorul 1 sunt Hrăstrău și Pia Brădeanu, iar cele din Sectorul 6 sunt Coelgiul Elena Cuza, 279 și Școala gimnazială Sfântul Andrei”, a mai spus Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×