Gabriela Firea, atac frontal la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe subiectul pensiilor: „Doamna ministru are o fractură de logică”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 15:11
Gabriela Firea, atac frontal la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe subiectul pensiilor: „Doamna ministru are o fractură de logică”
Gabriela Firea, conflict dur cu Violeta Alexandru pe tema vârstei de pensionare *foto: facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un nou atac la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Firea consideră că Alexandru vrea să lase impresia că va supune dezbaterii publice proiectul de lege privind modificarea vârstei de pensionare. Aceasta este o percepție falsă, întrucât decizia este deja luată de Guvernul Orban.

Gabriela Firea, declarații dure la adresa Violetei Alexandru pe seama vârstei de pensionare

Gabriela Firea consideră că declarația Violetei Alexandru cu privire la creșterea vârstei de pensionare a luat-o prin surprindere: „Eu am fost uimită de declarația doamnei ministru și la început am crezut că este un fake news și de aceea am accesat mai multe siteuri care de obicei sunt validate și de obicei prezintă declarațiile așa cum sunt ele făcute.

De ce spun acest lucru? Pentru că doamna ministru are, cred, o fractură de logică, pentru că la început spune câteva lucruri, descriindu-i pe români că sunt cam leneși și nedornici de a munci, ulterior spune că va scoate totuși în dezbatere publică proiectele care vor fi generate în urma activității domniei sale.

Atunci ceea ce se va întâmpla este clar, pentru că în prima fază domnia sa ne-a comunicat că are deja o impresie făcută despre comportamentul românilor și anume că nu prea le place să muncească, că vor să caute portițe pentru a ieși cât mai repede din câmpul muncii, eventual să primească bani cât mai mulți”, a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Gabriela Firea critică o eventuală ridicare a vârstei de pensionare

Primarul Capitalei susține că nimeni nu ar vrea să aibă de plată contribuții sociale de care să beneficieze pe o perioadă scurtă de timp:

„Am remarcat reacții inclusiv printre românii care nu votează de obicei centru, centru-stânga sau stânga, votează dreapta și care erau realmente indignați de această declarație și mărturiseau că vor solicita atunci să nu se se mai plătească aceste contribuții sociale având în vedere faptul că organismele care măsoară cu indicatori internațional valabili speranța de viață și care în România este în jurul vârstei de 75 de ani, dacă un om va munci până la 70 de ani, de ce să contribuie toată viața pentru numai cinci ani?

Eu sper ca președintele PNL, care este și premier și colegii de partid să-i atragă atenția acestei doamne ministru că nu este corect ceea ce încearcă să facă și anume să dea vina pe români, că sunt leneși și că nu vor să muncească, și să găsească soliții pentru ca fondul de pensii să fie alimentat corespunzător împreună, bineînțeles, cu ministrul de Finanțe.

Ministrul de Finanțe care într-una dintre primele ședințe de guvern, dacă vă aduceți aminte, a dat din fondul de rezervă al premierului o sumă foarte importanță pentru plata datoriei unei societăți private. Eu nu spun că nu trebuia făcută acea plată, dar de ce cu celeritate? Poate că erau alte urgențe în domeniul Educației, în domeniul Învățământului”, a mai spus primarul Capitalei.

În ultimele zile, în spațiul public au circulat zvonuri potrivit cărora vârsta de pensionare opțională ar urma să crească până la pragul de 70 de ani, în cazul anumitor categorii sociale. Chestionată pe marginea acestui subiect, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că Guvernul este în momentul de față „departe de a lua o decizie”, chiar dacă măsura a fost adusă în discuție, pe fondul schimbărilor de la nivel european.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×