Gabriela Firea se spală pe mâini de problema coronavirus! Și-a declinat atribuțiile privind situațiile de urgență

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 11:35
Gabriela Firea se spală pe mâini de problema coronavirus! Și-a declinat atribuțiile privind situațiile de urgență
Gabriela Firea și-a declinat atribuțiile în caz de urgență

În plină pandemie de coronavirus, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, îi deleagă viceprimarului Aurelian Bădulescu „toate atribuțiile prevăzute de lege privind situațiile de urgență”.

Gabriela Firea și-a declinat atribuțiile în caz de urgență

Așadar, Aurelian Bădulescu va lua deciziile în caz de răspunde incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă precum și alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate, potrivit unui document oficial al Primăriei municipiului București publicat de G4Media.ro.

Documentul respectiv, semnat pe data de 20 martie, este valabil până la încetarea mandatului Primarului General al municipiului București, doamna Gabriela Firea.

Documentul este valabil pe întregul mandat de primar

Potrivit aceluiași document, atribuțiile primarului general al capitalei încetează începând cu data de 20 martie. Documentul este semnat de Gabriela Firea și contrasemnat de Secretarul General al Municipiului București, Georgiana Zamfir.

Întrebată de G4Media.ro de ce și-a delegat atribuțiile, Gabriela Firea a spus că motivul este ”pentru a putea participa amândoi, prin rotație, la ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc. Nu înseamnă că eu mă derobez, ci că ne completăm, având în vedere multitudinea de probleme de rezolvat. Asta este procedura”.

Delegarea se produce în plină epidemie de coronavirus, când în România se întorc mii de români din zone roșii din Italia și Spania.

Gabriela Firea nu se află la primul astfel de document semnat. Primarul general și-a mai declinat atribuțiile și pe data de 10 august 2018, în timpul protestului făcut de diaspora în fața guvernului, când jandarmii au recurs la violențe. Și atunci tot pe Bădulescu l-a delegat ca fiind principalul responsabil de supravegherea mitingului diasporei.

Potrivit ultimului bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat vineri la prânz, România are în acest moment 308 pacienți depistați pozitiv la coronavirus, dintre care 31 au fost declarați vindecați și externați din spitale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×