Gabriela Firea, prima reacție despre platforma online destinată elevilor din ultimul an de liceu

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 13:47
Gabriela Firea, prima reacție despre platforma online destinată elevilor din ultimul an de liceu GALERIE FOTO
Gabriela Firea laudă inițiativele private din Educație. Sursa foto - hepta,ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a oferit o primă reacție despre platforma online destinată elevilor din ultimul an de liceu. Astfel, edilul a salutat iniţiativele private care vin în sprijinul elevilor bucureşteni.

Gabriela Firea, prima reacție despre platforma online destinată elevilor din ultimul an de liceu

Aceasta a menționat că platforma www.mybac.ro se adresează în special elevilor din clasa a XII-a, în vederea pregătirii pentru Bacalaureat.

„Având în vedere că mii de elevi sunt nevoiţi să stea acasă în această perioadă, oferirea unor mijloace de informare educaţională alternative este foarte importantă şi de aceea Primăria Capitalei, prin Proedus, a lansat o platformă care oferă cursuri gratuite elevilor.

Ajutor pentru Bacalaureat

Acum, acestui demers s-a alăturat şi o iniţiativă privată care oferă elevilor de liceu, în special celor din clasa a XII-a, materiale suport în vederea pregătirii examenului de Bacalaureat.

Education oferă acces gratuit la platformă tuturor elevilor de liceu pe durata acestei perioade. În plus, se doreşte implementarea gratuită a platformei în 4 licee bucureştene, timp de 1 an.

Este vorba despre o platformă online, www.mybac.ro, care oferă sprijin elevilor de liceu, dar în special celor din clasa a XII-a, în vederea pregătirii pentru Bacalaureat”, a scris  Gabriela Firea pe o rețea de socializare.

Mai mult de atât, edilul Capitalei spune că pe această platformă există materiale pentru fiecare profil-specializare de liceu, pentru cel puţin patru materii, incluzând exemplificări pe exerciţii tip Bacalaureat. Conform primarului, acestea ar fi în format pdf, video, audio.

Liceenii pot susţine, de asemenea, teste de evaluare de tip grilă. În plus, se poate urmări progresul cantitativ şi calitativ al elevului, în aşa fel încât fiecare utilizator să îşi urmărească progresul cât mai exact.

„Sperăm să fim cu toţii solidari în această perioadă şi să facem tot ce ne stă în putinţă să ne sprijinim unii pe alţii. Astfel, societatea Education SRL din Bucureşti doreşte să sprijine demersul iniţiat de Primăria Capitalei, pentru susţinerea continuării procesului de învăţare pe durata suspendării activităţii şcolilor.

Infrastructura pe care rulează platforma mybac.ro, denumită TurboLMS, poate fi utilizată în orice instituţie de învăţământ sau orice altă entitate care necesită instruirea elevilor sau personalului.

Şi părinţii îşi pot crea un cont pe această platformă, astfel încât să poată urmări progresul elevilor în timp. Sunt peste 380 de lecţii în format video, peste 250 de materiale pdf, peste 500 de probleme rezolvate, peste 50 de lecţii în format audio, peste 50 de teste”, a mai adăugat Gabriela Firea.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×