Gabriela Firea, platformă pentru cursurile online ale elevilor! Peste 2 mii de ore, în 10 domenii diferite

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 11:31
Gabriela Firea, platformă pentru cursurile online ale elevilor! Peste 2 mii de ore, în 10 domenii diferite GALERIE FOTO
Gabriela Firea anunță cursuri online pentru elevi. Sursa foto - Gabriel Petrescu / Alamy / Alamy / Profimedia

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că vrea să lanseze o platformă pentru cursurile online ale elevilor! Concret, discutăm despre un spațiu e-learning în contextul suspendării cursurilor elevilor, care oferă, în mediul online, peste 2.000 de ore de învăţare, din 10 domenii diferite.

Gabriela Firea, platformă pentru cursurile online ale elevilor!

La această platformă, lansată prin PROEDUS, vor avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni, a precizat Firea pe o rețea de socializare.

Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană), Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership), Dezvoltare personală (Public speaking, Învaţă să înveţi) sunt câteva dintre cursurile pe care elevii le pot studia online.

Peste 2 mii de ore, în 10 domenii diferite

Firea a mai precizat că fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs şi că participanţii pot accesa oricare dintre cursuri, în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

„Tot în cadrul platformei, propunem, ca activitate alternativă de învăţare, proiectul ‘Job de viitor’. Profesionişti în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieţei muncii din prezent şi viitor, dar şi consiliere şi orientare în carieră.

Statisticile arată că 5 din 10 absolvenţi de liceu au dificultăţi în a-şi alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere ţin de autocunoaştere.

Elevii de liceu vor învăţa să evalueze caracteristici şi competenţe personale, relevante pentru piaţa muncii, să acumuleze informaţii referitoare la dinamica meseriilor, să exploreze şi să evalueze toate opţiunile pentru alegerea corectă a ocupaţiei profesionale şi, ulterior, să îşi poată stabili pe termen scurt, mediu şi lung implementarea unui plan de acţiune”, a spus Gabriela Firea.

Pe platformă vor exista sesiuni video, care pot fi sursă de inspiraţie pentru elevi în alegerea carierei potrivite. Gabriela Firea spune că domeniile abordate sunt actuale şi de impact pe piaţa muncii în prezent, dar şi pentru următorii 10 ani.

Muzică & Management muzical, Securitate cibernetică, Sănătate tehnologizată, Sport, Actorie, Radio & Public speaking public, Influencer & Social media, PR & Comunicare, Web design, Meserii tehnologizate, Antreprenoriat sunt domeniile propuse de municipalitate

„Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul municipiului Bucureşti, dar şi activităţi de interes pentru copii şi adolescenţi, un concept integrat de învăţare aliniat nevoilor educaţionale.

Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinţi, copii şi cadre didactice pe parcursul întregului proces de învăţare. Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activităţi non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming (…)

(…) susţinute de cei aproape 1.000 de profesori bucureşteni înscrişi în programul ‘Profesor Voluntar PROEDUS 2.0’, singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel naţional şi european”, a mai declarat Gabriela Firea care a adăugat că accesul la toate informaţiile de pe platformă va fi liber şi disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×