Gabriela Firea, scandal cu ministrul Economiei pe tema poluării din Capitală: „Eu nu vă voi jigni că minţiţi”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 16:53
Gabriela Firea, scandal cu ministrul Economiei pe tema poluării din Capitală: „Eu nu vă voi jigni că minţiţi”
Gabriela Firea, scandal cu ministrul Economiei pe tema poluării din București *foto: hepta.ro

Scandal monstru în direct la televizor între primarul Capitalei, Gabriela Firea, și ministrul Economiei, Virgil Popescu. Totul a pornit după ce Firea a susținut sâmbătă că poluarea a crescut în Capitală din cauza CET-urilor, în timp ce atât ministrul, cât și Garda de Mediu, o contrazic pe Firea și arată că nu s-a înregistrat nicio depășire a limitelor emisiilor prevăzute de legislația europeană de mediu.

Gabriela Firea, scandal cu ministrul Economiei, Virgil Popescu

Totul a pornit după ce Gabriela Firea a susținut în cadrul unei conferințe de presă faptul că poluarea din Capitală din noaptea de duminică spre luni a apărut după ce la CET-urile din capitală s-ar fi folosit păcură. Virgil Popescu a contrazis-o însă pe edilul Capitalei:

„Este exclus ca din cauza consumului de păcură de la CET-urile din Bucureşti să fi crescut poluarea în Capitală cu 100%. În această perioadă, la CET-uri s-a folosit doar 1,2% păcură, iar săptămâna trecută a fost control de la Garda de Mediu şi s-a arătat că nu au fost depăşite limitele de poluare admise. Poluarea a fost în zona Barbu Văcărescu, iar CET Grozăveşti este în cu totul altă parte”, a spus Popescu, la Antena 3.

În replica, Gabriela Firea s-a plans că este atacată de autoritățile guvernamentale:

„Dumneavoastră vă folosiţi de orice intervenţie publică pentru a mă ataca, dar folosiţi informaţii inexacte. În ceea ce priveşte CET-urile (…) domnul ministru invocă media de 1,2% şi este corect, dar ceea ce nu ne spune dumnealui este faptul că poluarea este datorată faptului că s-a ars o mare cantitate de păcură într-un timp foarte scurt”, a spus Firea.

Gabriela Firea și ministrul Economiei s-au certat și pe tema ELCEN

Poluarea care ar fi fost produsă de CET-uri nu a fost singurul motiv de ceartă dintre cei doi. Gabriela Firea și Virgil Popescu s-au contrat și pe tema ELCEN:

„Eu nu vă voi jigni că minţiţi, doar vă voi spune că prezentaţi date inexacte. Probabil că ai dumneavoastră colaboratori v-au dat informaţii incorecte. Avem o factură la ELCEN aproape achitată, iar următoarea factură din ianuarie are scadenţă în 30 martie”, i-a spus primarul ministrului.

Liberalul i-a replicat primăriței cu: „Doamna Firea, să ştiţi că factura din ianuarie are scadenţa la 15 martie”.

Într-o postare pe facebook avută după conversația cu Virgil Popescu, Gabriela Firea susține că ministrul Economiei vrea să o saboteze și cere ca Popescu, alături de ministrul Mediului, Costel Alexe, să fie demiși.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×