Gabriela Firea, președinte PSD București cu acte în regulă! Filiala organizează alegeri, după 4 ani de interimat

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 10:30
Gabriela Firea, președinte PSD București cu acte în regulă! Filiala organizează alegeri, după 4 ani de interimat GALERIE FOTO
Gabriela Firea devine președinte legitim al PSD București. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea devine președinte PSD București cu acte în regulă! Primarul General al Bucureștiului candidează pentru şefia organizaţiei. Aceasta a declarat, la Digi24, că până acum, fostele conduceri ale partidului au preferat să menţină interimate în filială.

Gabriela Firea, președinte PSD București cu acte în regulă!

Este un prim pas important pe care Gabriela Firea îl face, în condițiile în care toată lumea spune că edilul se pregătește acum mai degrabă pentru Congresul din luna februarie, atunci când vor avea loc alegeri şi în conducerea centrală a partidului.

Fără adversar, Gabriela Firea va fi aleasă preşedintele PSD Bucureşti. Va ocupa această funție după ce preț de 4 ani a avut statut de interimar. De remarcat că la alegerile care vor avea loc la Sala Dalles, va participa şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Filiala organizează alegeri, după 4 ani de interimat

Mai mult de atât, Firea a anunţat că cele 6 organizatii ale sectoarelor Capitalei şi-au numit, la rândul lor, noi conduceri. „A fost o perioadă și dificilă, și neclară, dar poate că a avut rolul său.

4 ani de interimat la conducerea PSD București mi se pare o perioadă foarte lungă și ușor nestatutară. De obicei, interimatele sunt pentru câteva luni, nu pentru ani de zile”, a spus Gabriela Firea, la Digi24.

Firea nu a ezitat și a transmis că fostele conduceri ale partidului „și-au dorit” să o mențină pe funcție interimară. „Nu știu, poate să-mi arate pisica sau poate pentru a fi vulnerabilă. Vom afla.

Mâine vom avea aceste alegeri, actuala conducere a PSD a acceptat să organizăm conferință. Vine și rândul meu mâine (luni, n.r.) să particip la alegeri și vom vedea care va fi rezultatul”, a mai spus Gabriela Firea.

În trecut, la puține momente după demisia Vioricăi Dăncilă, primarul Capitalei susținea că este nevoie de organizarea cât mai rapidă a unui Congres, pentru alegerea unei noi conduceri, statutare. „Pentru conducere interimară nu voi candida, în cazul în care se propune.

Pentru Congres analizez. Voi discuta cu colegii din regiune, București-Ilfov. Nu vânez funcții”, spunea ea, după care, ulterior, a revenit asupra deciziei și a transmis că nu exclude o candidatură.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×