Gabriela Firea anunță un nou voucher, în marja proiectul Oxigen. Va da bani pentru mașini ecologice familiilor cu „vulnerabilități”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 21:41
Gabriela Firea anunță un nou voucher, în marja proiectul Oxigen. Va da bani pentru mașini ecologice familiilor cu „vulnerabilități”
Gabriela Firea vrea să dea un voucher pentru mașini noi familiilor cu probleme financiare *foto: facebook Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a venit cu noi precizări cu privire la proiectul Oxigen. Firea a precizat că municipalitatea va sprijini familiile care au mașini non-Euro, Euro 1 sau Euro 2, cu granturi pentru a-și schimba autoturismul, întrucât proiectul Oxigen interzice accesul acestor vehicule în centrul Bucureștiului.

Gabriela Firea, noi precizări despre proiectul Oxigen

„Mașinile non-Euro 1 și 2 nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, Euro 3 vor trebui să plătească vinietă. Aceasta este prima etapă a programului. Pentru familiile care au mașini non-Euro 1 sau 2, care nu mai pot să intre în centru – sunt și unele cazuri sociale, vom discuta cu fiecare familie în parte”, aspus Gabriela Firea, la Antena3.

Primarul general a spus însă că, în cazul în care o familiile au două sau trei mașini, municipalitatea nu se va implica.

„Dar dacă este singura mașină care ajută familia să se deplaseze – poate au probleme sau vulnerabilități, vom vedea cum putem să sprijinim să facă un buy-back și să schimbe acea mașină. Un sprijin concret pentru reînnoirea mașinii”, a mai spus primarul.

Proiectul Oxigen intră în vigoare de la 1 martie 2020

Reamintim că în București s-au montat deja camerele de supraveghere pentru Proiectul Oxigen, care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie. În schimb, Firea a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că intrarea în vigoare a proiectului este anulată pentru încă două luni, timp în care oamenii pot să se informeze cu privire la acest proiect.

Amenda pentru cei care circulă fără taxa de poluare va fi de aproximativ 2.000 de lei.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat pe 24 octombrie, la propunerea Gabrielei Firea, introducerea vinietei Oxigen pentru mașinile sub Euro 4, în vreme ce automobilele sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului. În ceea ce privește autoturismele noneuro, Euro 1 și Euro 2, acestea nu vor mai avea voie deloc în București, odată cu intrarea în vigoare a acestui program.

Pentru mașinile sub Euro 3, vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 vei fi nevoit să plătești 5 lei pe zi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×