Noile autobuze STB au ieşit pe traseu! Primul Otokar s-a stricat la doar câteva ore

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
01/12/2018, 14:46
Noile autobuze STB au ieşit pe traseu! Primul Otokar s-a stricat la doar câteva ore GALERIE FOTO
Primul Otokar care s-a stricat de 1 Decembrie, la doar câteva ore de la punerea în funcţiune

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat că primele autobuze Otokar vor ieşi pe traseu începând cu 1 decembrie! 30 de astfel de autobuze vor asigura transportul pentru liniile 302, 336, 601, 780 şi 783.

UPDATE, 1 Decembrie. De 1 decembrie au fost puse în funcţiune primele autobuze de tip Otokar. La doar câteva ore de la ieşirea pe traseu, unul dintre acestea a avut nevoie de reperaţii după ce s-a defectat. (Mai multe imagini în galeria foto)

Autobuzele Otokar
Autobuzele Otokar

Cele 30 de autobuze Otokar vor trimite autobuze de 10 metri lungime pe liniile 302, de 12 metri lungime la 336 şi 601, la fel şi pe liniile 780 şi 783. Mai mult, pe parcurs vor fi introduse până la finalul acestui an autobuze şi pe liniile 124, 137, 261, 682 şi 781.

Gabriela Firea, anunț de ultimă oră despre noile autobuze STB (fosta RATB)

„Mă bucură faptul că, în sfârşit, pe străzile Capitalei vor circula autobuze noi şi moderne, care vor asigura bucureştenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achiziţionate de Primăria Capitalei şi predate STB SA, vor ieşi în trasee începând cu data de 1 decembrie. Noile autobuze sunt dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior”, a declarat Gabriela Firea.

STB a emis un comunicat în care a oferit detalii despre noile autobuze: „Reamintim faptul că, în luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziționează 400 de autobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbană derulat de către actuala Administrație.”

Autobuzele Otokar care vor asigura transportul STB în Bucureşti
Autobuzele Otokar care vor asigura transportul STB în Bucureşti

„Conform graficului de livrări, până la sfârșitul acestui an, vor veni la București primele 100 de unități, urmând ca anul viitor, să ajungă și restul de 300 de autobuze, câte 40 pe lună. Valoarea tranzacției este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcție de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m și 30 de autobuze de 18.

Noile autobuze beneficiază de tehnologie GPS, care permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×