Gabriela Firea nu va fi în țară cu ocazia celebrării Centenarului. Unde se va afla atunci

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 15:51
Gabriela Firea nu va fi în țară cu ocazia celebrării Centenarului. Unde se va afla atunci
Gabriela Firea nu va fi în țară cu ocazia celebrării Centenarului!

Gabriela Firea nu va fi în țară cu ocazia celebrării Centenarului, însă, unde se va afla atunci? Conform unui comunicat de presă al PMB, Firea va fi prezenă la ceremonia de extragere a grupelor de calificare pentru Campionatul European de fotbal Euro 2020, moment care reunește primarii celor 12 orașe care găzduiesc Turneul Final UEFA 2020, dar și reprezentanții federațiilor de fotbal din 55 de țări, cele afiliate UEFA. Totodată, PMB a reamintit că Arena Națională din București va fi gazda a patru meciuri de la Euro 2020, dintre care trei partide din faza grupelor plus încă un meci din optimi. De asemenea, Gabriela Firea va fi, în perioada 28 noiembrie -2 decembrie, într-o vizită oficială la Dublin. În cadrul acesteia, primarul general al Capitalei va avea o întrevedere cu Lord Nial Ring, primarul orașului, moment în care vor discuta pe teme care vizează mobilitatea urbană, asistența socială și sănătatea.

Printre evenimentele importante care se vor desfășura în perioada următoare, vă reamintim că mâine, duminică, în data de 25 noiembrie, vor avea loc acțiuni legate de sfințirea Catedralei Naționale. Mâine, 25 noiembrie, sunt așteptați enoriașii, la ora 08:00,  pentru a fi prezenți la săvârșirea Slujbei Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în incinta Catedralei. În jurul orei 09:0, va urma Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Mântuirii Neamului. La ora 10:30, va fi săvârșită, în interiorul Catedralei Naționale, Sfânta Liturghie. La ora 13:00, vor fi așezate la ieșirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.

Gabriela Firea nu va fi în țară cu ocazia celebrării Centenarului

gabriela firea nu va fi in tara cu ocazia celebrarii centenarului
Gabriela Firea va fi, în perioada 28 noiembrie -2 decembrie, într-o vizită oficială la Dublin.

Și, cu toate că urmează un moment pe care președintele țării l-a descris ca fiind unul cu o încărcătură simbolică și istorică pentru cetățenii români, se anunță și un eveniment neplăcut. Un preot a amenințat că își va da foc în timpul slujbei de sfințire a lăcașului sfânt, adresându-i o scrisoare chiar Patriarhului Daniel. ”Pentru toate acestea, cu fiască supunere, în virtutea dreptului de devoluţiune pe care îl aveţi, dar şi ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, al cărei fiu duhovnicesc sunt, vă rog din suflet să mă primiţi în audienţă săptămâna aceasta (19 – 24 noiembrie n.red.), iar dacă nu am nici măcar acest drept, duminică, în ziua sfinţirii, mă voi incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului”, a scris disperat preotul în scrisoarea adresată Patriarhului Daniel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×