Primăria Capitalei, achiziții de 488 de milioane de lei. 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibride

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/10/2018, 11:40
Primăria Capitalei, achiziții de 488 de milioane de lei. 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibride
Primăria Bucureștiului cere noi autobuze

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibride, ce se estimează a fi 488 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Din suma totală precizată, 340 de milioane de lei, adică apoximativ 80% vin de la Administrația Fondului de Mediu.

Acesta se află în programul care vizează subvenționarea primăriilor pentru achiziționarea de auotuturisme cu transportul în comun cu poluarea mai puțină. Se pare că hotătârea se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Genereal al Municipiului București(CGMB).

Primăria Capitalei, autobuze noi de 488 de milioane

Primăria Capătalei, nou proiect pentru 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibrid
Primăria Capătalei, nou proiect pentru 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibrid

Primăria Capitalei vrea să achiziționeze pentu cetățeni 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibride. Suma va fi în mare parte, adică 80%, va proveni de a Administrația Fondului de Mediu. În acest proiect, este cuprins într-un program ce vizează subvenționarea primăriilor pentru achiziționarea de mijloace de transport în comun.

Săptămâna viitoare se va hotărâ dacă se va aproba sau nu aceste achiziții care vor polua mai puțin. Cele 130 de autobuze hibrid vor fi puse în funcțiune pe traseele cu cel mai mare flux de circulație. Troleibuzele dorite de Primăria Capitalei, cu autonomie de 20 de kilometri, vor fi legăturile dintre rețelele de contact. Suma totală pe care este nevoită să o suporte Primăria va fi de 488 de milioane de lei.

De asemenea, primăria va depune actele pentru cererea de finanțare nerambulsabilă la începutul lunii noiembrie de la Administrația Fondului de Mediu. Toate vor fi posibile pentru a se obține 80% din sumă, adică 340 de milioane de lei din suma totală alocată autobuzelor și troleibuzelor. Luna iunie a anului 2018 a adus pentru Primăria Capitalei un nou contract. Acesta a fost semnat cu Otokar, pentru achiziția a 400 de autobuze Euro 6. Totala sumă alocată pentru noile autobuze va ajunge la peste 458 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×