Gabriel Oprea, despre coronavirus: „Militarii trebuie să fie pregătiți să intervină. Acum avem nevoie de specialiști, nu de oportuniști”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 18:49
Gabriel Oprea, despre coronavirus: „Militarii trebuie să fie pregătiți să intervină. Acum avem nevoie de specialiști, nu de oportuniști”
Gabriel Oprea, despre coronavirus: "Militarii trebuie să fie pregătiți să intervină. Acum avem nevoie de specialiști, nu de oportuniști". Sursa foto: Hepta

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a declarat, marți, că, în contextul actual cauzat de epidemia de coronavirus, militarii sunt gata să intervină pentru a limita răspândirea virusului.

Gabriel Oprea spune că armata este gata să intervină în gestionara crizei

Fostul vicepremier pentru securitatea națională a declarat, pentru Realitatea Plus, că, în condițiile în care ne aflăm acum, militarii, polițiștii și jandarmii sunt gata să intervină.

Oprea a mai precizat că în astfel de momente țara are nevoie de specialiști, nu de oportuniști.

„Autoritățile trebuie să-și urmeze planul, exact ce au anunțat și acest lucru trebuie să se întâmple pe teren. Ați văzut că deja sunt desfasurate forțele Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării Naționale.

Sunt toți specialiști, pe care trebuie să-i felicităm și să-i încurajăm și care-și fac datoria. În primul rând și medicii, care sunt în contact cu pacienții și care se sacrifică alături de militari și polițiști, ca să depășim cu bine această criză”, a precizat Gabriel Oprea la Realitatea Plus.

Oprea: Este foarte important sa nu se instaleze haosul, panica

Fostul ministru de Interne spune că în astfel de momente trebuie să ne păstrăm calmul și să colaborăm cu autoritățile române, pentru a nu se instala panica și haosul.

„Important este să fim calmi în aceste momente, să ne organizam si sa avem rabdare și să colaborăm cu autoritățile. Este foarte important sa nu se instaleze haosul, panica, trebuie să colaborăm cu autoritățile ca să depășim cu bine această criză”, a precizat fostul vicepremier.

În ceea ce privește necesitatea unei suplimentări a forțelor de ordine pe străzile din România, fostul ministru a spus că acest lucru ar trebui aplicat treptat, așa cum prevede procedurile

„Totul se aplică gradual, așa se întâmplă în situațiile de urgență. Toți jandarmii, polițiștii, militarii din Ministerul Apărării, sectorul de securitate, sunt convins că in momentul de față sunt mobilizați, alături de medici, de ceilalți profesioniști ca să-și facă datoria.

Sper! Ar fi bine, ca să nu fie o situație care să evolueze mai grav. Trebuie să prevenim, să avem încredere în autorități”, a mai spus Oprea.

Fostul vicepremier susține că acum este momentul ca specialiștii să iasă în față, iar oportuniștii să facă un pas în spate, pentru a gestiona eficient criza cauzată de coronavirus.

„Nu avem nevoie de oportuniști, atât economici, cât și politici, avem nevoie doar de profesioniști și de specialisti care sa-si faca datoria. Dacă putem menține calmul, cu o organizare, o coordonare foarte bună, o comunicare foarte bună.

În astfel de situații, de excepție,totul trece printr un filtru ca să nu creăm panică. Vom depăși cu bine această situație de excepție”, este de părere Gabriel Oprea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×