Un ambulanțier român din Italia vorbește despre experiența trăită în ultimele săptămâni, de când țara respectivă se confruntă cu epidemia de coronavirus.
Un ambulanțier român din Italia vorbește despre criza de acolo
Octavian, un ambulanțier român din Lombardia, Italia, a vorbit pentru Mediafax despre meseria sa în plină criză de coronavirus, mărturisind că a ajuns să transporte, în fiecare zi, zeci de persoane infectate cu COVID-19.
Românul spune că a ajuns să se teamă pentru viața lui și afirmă că ritmul de lucru a ajuns să fie unul infernal, mai ales că spitalul unde lucrează face față cu greu cazurilor noi de coronavirus.
„Astăzi, pentru a ne elibera puţin de stres, facem doar transferuri de la un spital la altul, eu împreună cu colegul meu”, spune Octavian pentru Mediafax.
Românul, originar din Galați, lucrează ca ambulanțier la un spital mare din Lombardia, zona din Italia cea mai afectată de coronavirus.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Bărbatului îi este teamă că se va infecta cu noul coronavirus
„Cel mai mult teamă mi-a fost ieri, pentru că ieri am făcut 13 pacienţi, toţi poziviti. cred că mai mult ca ziua de ieri nu mi-a fost teamă în nicio zi. Încercăm să ne îmbărbătăm unii pe alţii dar ieri a fost punctul critic”, a mai spus românul.
Octavian spune că situația este atât de gravă încât spitalul la care lucrează a fost reorganizat, pentru a putea primi în continuare cazuri noi.
„În camera caldă unde intram noi cu ambulanţele, unde se descărcau pacienţii care primeau prim ajutor, au fost nevoiţi să închidă, pentru că nu mai sunt locuri în spital. Se lucrează la ritmuri infernale şi nu ştiu cum o să se termine toată situaţia asta”, a mai spus Octavian, un român ce lucrează ca ambulanțier în Italia.
Bărbatul din Galați mai spune că, la începutul epidemiei, cazurile ușoare de coronavirus erau trimise acasă pentru carantină, însă nu cu ambulanța, ci cu transportul în comun sau mașina personală, fapt ce a contribuit la răspândirea virusului.
„Te prezentai la prim ajutor, şi se făcea tamponul, te găsea pozitiv, nu erai grav, te trimitea acasă în carantină. Până au luat decizia să fie transportaţi cu ambulanţa, au trimis pacienţii cu tramvaiul, cu autobuzul, cu taxiul, cu mijloace proprii”, a mai precizat Octavian.
Bilanțul epidemiei de coronavirus din Italia arată 1800 de morţi şi aproape 25.000 de îmbolnăviri.