Furtuna Elsa a ucis până acum 5 persoane! A făcut prăpăd în Spania și Portugalia

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/12/2019, 20:51
Furtuna Elsa a ucis până acum 5 persoane! A făcut prăpăd în Spania și Portugalia GALERIE FOTO
Furtuna a făcut prăpăd în Spania și Portugalia. Sursa foto - facebook

Furtuna Elsa a ucis până acum 5 persoane! A fost de altfel prăpăd cu acte în regulă în ultimele zile în Spania și Portugalia. Furtuna a avariat clădiri și linii de înaltă tensiune și a determinat autoritățile să închidă mai multe drumuri naționale și autostrăzi în cele două țări.

Furtuna Elsa a ucis până acum 5 persoane!

Furtuna a lovit Peninsula Iberică la mijlocul săptămânii, mai exact miercuri, după care a crescut în intensitate pe parcursul următoarelor zile. Din păcate, un bărbat a murit în localitatea portugheză Montijo, în apropiere de Lisabona.

Un copac a căzut peste mașina în care se afla acesta și în ciuda intervenției oamenilor, nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Un al doilea bărbat a murit în nordul Portugaliei, după ce casa lui s-a prăbușit.

A făcut prăpăd în Spania și Portugalia

În Spania, o persoană a murit în Asturias din cauza unei alunecări de teren, iar o alta a fost surprinsă de prăbușirea unui zid. De asemenea, o a treia persoană a murit înecată în comunitatea Castilia și León, au informat surse din cadrul administrației locale.

Autoritățile din cele două țări au anunțat că furtuna va continua în zilele următoare. Vă readucem aminte că vineri dimineaţa, legăturile maritime între Maroc şi Spania prin Strâmtoarea Gibraltar au fost întrerupte, din cauza condiţiilor.

Spania şi Portugalia, dar şi coasta la Atlantic a Franţei se pregătesc acum de noi intemperii. De data aceasta este este aşteptată o nouă furtună, numită Fabien. Aceasta va atinge în curând teritoriul portughez cu noi ploi şi rafale de vânt care pot atinge 120 de kilometri pe oră în regiunile muntoase.

Însă impactul acestei a doua furtuni ar urma să fie mai puţin intens, apreciază Institutul Meteorologic portughez. De remarcat că furtuna Elsa a creat pagube însemnate. Au căzut pe alocuri 200 de litri de apă pe metru pătrat, iar torenţii au năvălit pe străzile din Spania şi Portugalia.

Viiturile au luat pe sus tot ce au întâlnit în cale, au acoperit aproape în întregime zeci de maşini şi au pătruns în sute de locuinţe. Circulaţia a fost blocată, în timp ce pe litoral s-au format valuri de nouă metri, din cauza rafalelor care au atins şi 160 de kilometri pe oră.

Serviciile de urgenţă au primit mii de apeluri. Oamenii erau disperați și solicitau de zor ajutorul autorităților.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×