Funcția lui Teodor Meleşcanu, în pericol! CCR dezbate alegerea sa în fruntea Senatului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 09:58
Funcția lui Teodor Meleşcanu, în pericol! CCR dezbate alegerea sa în fruntea Senatului
CCR dezbate alegerea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului. Sursa foto: antena3.ro

Curtea Constituțională a României i-ar putea decide miercuri soarta lui Teodor Meleșcanu! CCR s-ar putea pronunța cu privire la hotărârea Senatului prin care a fost ales Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al acestei Camere a Parlamentului.

UPDATE. CCR a amânat decizia în cazul lui sezizării cu privire la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului pentru miercuri, 11 decembrie.

CCR dezbate alegerea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului

O decizie din partea judecătorilor CCR pe aceasta speță a fost deja amânată de trei ori. Sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor hotărârii pentru alegerea preşedintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuţie în şedinţa din data de 16 octombrie, când CCR a dispus continuarea dezbaterilor pentru data de 30 octombrie.

Pe data de 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, în detrimentul Alinei Gorghiu, de la PNL, care a obținut 59 de voturi.

Sesizarea a fost depusă la CCR de 11 membri ai Opoziție

A doua zi, pe data de 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu, fost ministru de Externe şi membru al ALDE, a fost ales la conducerea Senatului, cu susținerea foștilor alianți ai ALDE, respectiv PSD.

„Constatam, cei din grupul ALDE, ca aceasta alegere s-a facut cu incalcarea prevederilor Regulamentului, drept pentru care va aduc la cunostinta ca acest lucru nu va ramane fara urmari, vom face sesizare la CCR si ii invit pe cei care sunt de acord cu acest punct de vedere sa isi depuna semnaturile pe sesizarea Curtii, pe care o vom pregati imediat. (…) Avem o problema procedurala foarte serioasa, intrucat Regulamentul Senatului prevede clar ca alegerea presedintelui se face pe baza propunerilor inaintate de grupurile parlamentare, cate o propunere de fiecare grup”, a afirmat atunci în plen Tăriceanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×