Fratele lui Javier Bardem, protagonistul unui serial despre carantină! Producția este realizată în condiții speciale: „Actorii se filmează singuri” VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
12/04/2020, 16:01
Fratele lui Javier Bardem, protagonistul unui serial despre carantină! Producția este realizată în condiții speciale: „Actorii se filmează singuri” VIDEO
Fratele lui Javier Bardem joacă în primul serial TV realizat în condiții de carantină. Sursa foto: The Guardian

Puternic afectată din cauza pandemiei de coronavirus, industria filmelor și serialelor încearcă să se reinventeze pentru a supraviețui vremurilor tulburi pe care le trăim cu toții. Dincolo de conținutul distribuit deja prin intermediul platformelor de streaming, extrem de utilizate în această perioadă, se încearcă realizarea unor noi proiecte TV, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială impuse de autorități.

Fratele lui Javier Bardem joacă în primul serial TV produs în plină pandemie de coronavirus

Cel mai grăitor exemplu vine chiar din Spania, țară în care numărul deceselor a ajuns deja la 17.000 și tinde să crească pe zi ce trece, având în vedere cele peste 166.000 de cazuri de îmbolnăviri și răspândirea tot mai rapidă a agentului patogen. Potrivit The Guardian, în curând va fi lansat primul serial de televiziune produs în condiții speciale.

Concret, „Jurnal de carantină” își propune să aducă în prim-plan povestea unor persoane plasate în carantină după ce au fost diagnosticate cu COVID-19 și, oricât de bizar ar putea suna, este o comedie. Printre protagoniști se numără și Carlos, nimeni altul decât fratele celebrului actor Javier Bardem.

Fiecare actor se filmează singur, de acasă, pentru a nu-și pune în pericol sănătatea

Chiar dacă abordează criza provocată de noul tip de coronavirus într-o notă comică, serialul nu intenționează sub nicio formă să ia în derâdere situația din Spania sau din restul lumii, una de-a dreptul tragică, susține producătorul, Alvaro Longoria. Acesta precizează, însă, că în vremuri tulburi precum cele pe care le trăim acum, umorul este singurul care ne mai poate ține în viață și, totodată, să ne redea speranța unui viitor mai bun.

Sub nicio formă nu facem glume pe seama suferinței oamenilor. Focusul nostru este pe cei forțați să stea în case, care trec prin tot felul de întâmplări haioase, în timp ce încearcă să ducă o viață normală într-o situație extraordinară”, a explicat creatorul sitcomului a cărui difuzare a început deja în Spania.

Cât despre măsurile luate pentru protecția întregii echipe implicate în acest proiect, trebuie spus că actorii se filmează singuri, din locuințele proprii, după care materialele cu pricina ajunge la montaj, la editorii de sunet și, în cele din urmă, pe micile ecrane. Totul se desfășoară sub atenta supraveghere a regizorului, care transmite indicații prin Skype.

Actorii se filmează singuri, în casele în care sunt carantinați, nimeni nu și-a părăsit locuința pentru filmări. Primesc indicații de la regizor prin Skype.

Filmările sunt trimise apoi la montaj, trec pe la editorii de sunet, pe la specialiștii în post-producție… E mult de muncă, dar merită”, a mai spus producătorul, care a decis să-și doneze onorariul în vederea achiziționării echipamentelor de protecție destinate personalului medical, aflat în prima linie în lupta cu COVID-19.

Carlos Bardem, fratele lui Javier Bardem, face parte din distribuția serialului, alături de alți 14 actori, toți cunoscuți și apreciați în Peninsula Iberică. Printre aceștia se numără și cumnatul celebrei Penelope Cruz.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×