Fostul prefect PSD Gheorghe Martin a murit. Patronul Polaris avea 71 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 17:23
Fostul prefect PSD Gheorghe Martin a murit. Patronul Polaris avea 71 de ani
Fostul prefect PSD Constanța Gheorghe Martin a murit la vârsta de 71 de ani. Sursa foto: captură video Youtube

Fostul prefect de Constanța Gheorghe Martin a încetat din viață la vârsta de 71 de ani în noaptea de sâmbătă spre duminică. Fostul politician urma să împlinească luna viitoare 72 de ani. Momentan nu se cunosc cauzele decesului.

Doliu în PSD. Gheorghe Martin, fost prefect a murit la 71 de ani

Fostul prefect al Constanței din partea PSD în perioada 2002-2005 și unul dintre fondatorii unei afaceri prospere Gheorghe Martin a încetat din viață cu doar o lună înainte de a împlini 72 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus în cursul zilei de duminică la Arhiepiscopia Tomisului.

Bărbatul a fondat alături de fratele său Dumitru Martin serviciul de salubrizare „Polaris” care a asigurat curățenia în Constanța încă din anul 1998, pe vremea fostului primar Gheorghe Mihăieși. Câțiva ani mai târziu, în 2004, Radu Mazăre a prelungit contractul Polaris pentru următorul sfert de secol și a inclus clauze care i-au consolidat poziția de monopol.

Regretatul politician a demisionat din funcția de prefect pentru a conduce Organizația Județeană a partidului Conservator unde a stat aproximativ 2 ani în calitate de președinte. În septembrie 2006 Gheorghe Martin a fost numit președintele interimar al Partidului Conservator de însuși Dan Voiculescu.

Fostul prefect PSD, afaceri prospere în Constanța

Afacerile constănțeanului au luat amploare și s-au dezvoltat în timpul mandatelor fostului primar Radu Mare. După 25 de ani de la semnarea contractului cu Primăria Constanța fiului său Eduard Martin și Radu Mazăre au fost acuzați pentru dare și luare de mită de DNA.

Nici fratele politicianului nu a scăpat de autorități. Prin urmare, Dumitru Martin a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a încercat să dea o mită de 1 milion de euro unui ofițer FBI sub acoperire pentru ca firma să primească un contract în Baza americană de la Mihail Kogălniceanu.

Polaris M Holding s-a extins de-a lungul anilor și asigură de câțiva ani colectarea gunoiului și deszăpezirea în mai multe orașe importante din România printre care se numără Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alba Iulia, Bumbeşti Jiu și Slobozia.

De asemenea, firma „Polaris” a strâns gunoiul și pentru instituții de renume de pe teritoriul țării noastre. Asta înseamnă că fostul prefect PSD de Constanța a semnat contracte valoaroase cu SRI, SIE, Ministerul de Interne și TelDrum.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×