Fostul Ministru al Muncii atacă PNL pe tema alocațiilor! „O iresponsabilitate şi o lipsă de profesionalism”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 18:08
Fostul Ministru al Muncii atacă PNL pe tema alocațiilor! „O iresponsabilitate şi o lipsă de profesionalism”
Fostul Ministru al Muncii atacă PNL pe tema dublării alocațiilor. Sursa foto: b1.ro

Social-democrații s-au năpustit asupra liberalilor, care au amânat dublarea alocațiilor pentru copii, chiar dacă președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Ultimul este social-democratul Marius Budăi, fost ministru al Muncii.

Fostul Ministru al Muncii atacă PNL pe tema dublării alocațiilor

Social-democratul a susţinut marţi că este „o iresponsabilitate şi o lipsă de profesionalism” din partea Guvernului să amâne majorarea alocaţiilor pentru copii.

„Este o iresponsabilitate din partea Guvernului, o lipsă de profesionalism şi acum poate vom înţelege cu toţii de ce îşi doresc atât de mult alegerile anticipate şi tot prorogă termene astfel încât să se întâmple dacă se va întâmpla, dar cu siguranţă nu se va întâmpla după alegerile anticipate”, a afirmat Budăi la Palatul Parlamentului.

Alocațiile s-ar putea dubla din luna iulie

Mai mult, Marius Budăi a spus că a și indicat sursa de finanţare pentru plata alocaţiilor, însă nu a spus exact care ar fi aceasta.

„Noi le-am indicat şi sursa de finanţare, poate ar trebui să se transforme din guvernul corporaţiilor să fie guvernul oamenilor şi vreau să vă dau câteva exemple – bâlbâiala cu acciza scoasă şi reintrodusă. Zilele acestea preţul a crescut la carburanţi, a fost o întreagă chestiune aiurea.

Ulterior se fac contractele pe part-time, iar ulterior taxarea pe 2% pe bănci şi pe corporaţiile din energie. Toate aceste lucruri ne-au adus o gaură în buget de aproximativ 8,5 miliarde, iar necesarul pentru dublarea alocaţiilor era de 6,7 miliarde”, a afirmat Budăi.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat, marți, după promulgarea legii care dublează alocațiile pentru copii, că bugetul pe 2020 nu prevede fonduri pentru aceste majorări și că, cel mai probabil, măsura se va aplica din luna iulie, la rectificarea bugetară.

„Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional (…)

Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru, pentru adevărul.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×